Fringe 2x05 - Dream Logic

Please, don't dream tonight. Please, don't dream tonight.

Különös dolgok az álmok. Egyesek jósolnak belőlük, mások aludni sem tudnak a rémálmaiktól, olyanok is akadnak, akik szinte sosem álmodnak. Vagyis nem emlékeznek rá.
Meg lehet-e szüntetni ezeket az éjszakai „vendégeket”, lehet-e felettük uralkodni. Befolyásolhatjuk-e álmainkat bármilyen módon?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megültek fel itt is. Akit érdekelnek a részletek, kattintson a tovább mögé!

tovább...

Egy teljesen hétköznapi epizódot követhettünk figyelemmel, amely hű maradt a sorozathoz. Minden azzal kezdődött, hogy egy férfi bement a munkahelyére és rátámadt az egyik felettesére. Az már csak hab a tortán, hogy mindeközben démonnak képzelte az áldozatát. A támadásra nem is emlékezett. Mindenezek a tények felkeltették az áltudományos részleg figyelmét és hőseink Seattle felé vették az irányt. Váltottak pár szót az ominózus fiatalemberrel. Ekkora jött csak az igazán különös rész. Barátocskánk a betegágyon remegni kezdett, majd kiőszült és meghalt.

Walter elég kellemetlenül érezte magát a washingtoni városban, ezért feltétlenül haza akart utazni. Magával vitte a hullát is, akit rögtön meg is vizsgált. 9 öltés nyomát találta a fején. A nyomozgatás és egy másik ember hasonló halála után kiderült, hogy ezeket a személyeket alvászavarral kezelték. Rémálmoktól gyötörten csak egy szakember segítségére számíthattak. A specialista beültetett nekik egy chip-et, ami korában tartja a rossz álmokat.

Walter elvégzett néhány kísérletet az apró elektronikus eszközzel és rájött, hogy mi folyik itt. A lényeget persze nem árulom el.

Eközben Olivia új „szenvedélyének” hódolt. Névjegykártyákat gyűjtött olyan egyénektől, akik ruházatán megtalálható volt a piros. Újdonsült szaktanácsadója mondta a nőnek, hogy jelölje meg a vezetéknevek és keresztnevek első két betűjét és anagrammázzon egyet. Látszólag semmi értelme ennek, mégis ki lehet hozni belőlük valamit. Erre még később visszatérek.

Főszereplő ügynöknőnket nem hagyta nyugodni Charlie halála. Hibásnak és felesősnek érezte magát a tragédiáért, de tudta, hogy nem ő tehet róla. Ettől még nem könnyebb. Önmaga megnyugtatásáért elmesélt Peter-nek egy történetet, hogy Charlie az első bevetésen megnyugtatta őt azzal, hogy „Youre gonna be fine.”

A temetőben, Charlie sírjához vitt virág után Olivia a kocsijában összerakta az anagrammát. A fent említett mondat jött ki. Véletlen? Valamit jelent? Úgy gondolom, hogy ez csak egy jel volt, de különösebb jelentéssel nem bír.

Az epizód záró perceiben Peter-t láthattuk, akit egy rémálom kínzott. Még beszélt is közben. Walter végig figyelt és közben elég szomorú arckifejezést vágott. Pontosan tudja mi történt fia kiskorában. Valami azt súgja hamarosan felszínre kerül az igazság.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről