The Event 1x02 - To Keep Us Safe

Na, ez jó volt! Valahogy jobbnak éreztem a pilotnál, mert kezd körvonalazódni, hogy mi folyik itt. A válaszokat nem vitték túlzásba, még mindig sötétben tapogatózunk, de már dereng valami világosság az alagút végén. Adtak is egy új irányvonalat, hogy milyen sorozat lesz ez valójában, de én kötve hiszem, hogy ennyire egyszerű a helyzet. Még mindig állítom, hogy nagyon-nagyon pozitív jelenség a The Event.

Spoilerekkel tűzdelt részletek a tovább mögött...

Nos, úgy tűnik, hogy egy UFO-s sci-fi-kaland-akció sorozat van kibontakozóban. Mozgalmas és felfokozott hangvételű, amely kifejezetten az előnyére válik. A másik részben bevonták a földönkívülieket is a játékba, ezért a sci-fi vonal máris adott.

A történet szerint 1944-ben Alaszkában lezuhant egy gép, amelyből emberek szálltak ki. Csak hogy ők nem is voltak igazán ide valósiak. Érdekes, hogy 99%-ban a DNS-ük megegyezik a miénkkel, mégis a maradék 1% olyan eltéréseket mutat, amelyből egyértelműen megállapítható, hogy nem emberi lények. Hűha! Pedig már a földet éréskor tökéletesen beszélték az angolt, de persze egy fejlett civilizációnak ez nem okozhat gondot.

Az egyik igencsak feltűnő különbség, hogy jóval lassabban öregednek az embernél. Az egyikük Sophia (Laura Innes), aki mit sem változott az elrepült 66 év alatt. A többi kilencven egynéhány látogatót azóta is fogva tartják. Elvégre ilyen vendégszerető nép vagyunk. Bár közrejátszik ebben az is, hogy a földönkívüliek nem hajlandók beszélni arról, hogy milyen szándékkal jöttek, stb. Illetve ők mondják, hogy nem ártanak senkinek, de az amerikai kormány nem nagyon akarja ezt elhinni.

Én a magam részéről nem vagyok még teljesen biztos benne, hogy ezek a derék polgárok valóban földönkívüliek. Lehetnek akár időutazók, akik meg akarnak akadályozni valamit. Mondjuk egy eseményt. Van ebben is logika.

Azt viszont nem tudom még, hogy Sean Walker-nek mi köze mindenhez. Pedig ő egy rendkívül fontos személy, egy nyilvánvaló. A túl sok nyálas flashback kicsit elvette a kedvem az ifjú vőlegény múltjának megismerésétől, de kétségtelen, hogy a jelenben pörögtek az események ahol ő a közelben volt. A gép, amely a pilot végén hipp-hopp köddé vált, Arizonában ért földet, egy darabban. Sean el is menekült, de a többi utas mindegyike meghalt. Ez csak az utolsó képsorokból derült ki.

Szóval Sean-nak sem áll fényesen a szénája, mert a rendőrség keresi gyilkosság alapos gyanújával. Life sucks. Kicsit jobban megismerhettük a múltat, amit előszeretettel adagoltak be nekünk. Nem csak a főszereplő kapcsán, hanem szinte minden fontosabb karakternél volt már egy-két flashback a két epizód során. Kiderült, hogy Lee titkos ügynök úr is idegen, aki sikeresen beépült a CIA-ba.

Összességében egy kifejezetten tetszetős részt hoztak össze, amely jobban tetszett a bevezetőnél. Tehát a sorozat jó irányba halad. A sci-fi vonal tovább erősödött, amit szintén nem bánok. Egész biztos nagy dolgok várnak még ránk, vétek lenne kihagyni ezt a szériát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről