Évértékelő: Sorozatportál Series Award 2009

Íme itt az előzőekben olvasott évértékelő sorozatokra íródott változata. Díjazásra kerülnek a legjobb és legrosszabb sorozatok. Fontos, hogy a szériák 2009-es évadját értékeltem, próbálva függetleníteni magam az előző etapoktól.
A legjobb sorozat az Ezüst Veréb díjat, míg a legrosszabb a Műanyag Macskaszar díját kapja.

a díjazottak…

Nehéz dolog ez az értékelés, mert sok szempontot kell figyelembe venni és valamelyest objektíven kell értékelni a látottakat, amely nem könnyű olyan alkotásoknál, amelyek a hosszú évek alatt az ember szívéhez nőnek. A mezőny elég erős és, szinte biztos vagyok benne, hogy vitaindító lesz a rangsorom. Az újoncok is jól muzsikáltak, felvették a versenyt a nagy "öregekkel".

Az Ezüst Veréb díjért versenybe szálltak:

 5. Dexter
Nagyon korrekt volt a 4. évad. Sokkal jobban tetszett, mint az előző. A finálé feltette az i-re a pontot, ezzel kedvenc sorozatgyilkosunkat felrepítette a lista ötödik helyére.

 4. Supernatural
Az egyik nagy kedvencem. Az új évad eddig kiváló. Talán csak azért szorult a negyedik helyre, mert az előző évadban harmonikusabb volt a kapcsolat a poénos és a komoly részek között. A másik ok, hogy kevés rész foglalkozik a fő szállal.

 3. FlashForward
A kedvenc újoncom. Hangulatos, misztikus, fordulatos. Soha rosszabb sorozatot.

 2. Lost
Ugyan az 5. évad nem tartozik szorosan a szeptemberben kezdődött új tévés évadhoz, de mivel februári sorozat, ezért nyugodt szívvel sorolom ide. Ez az a valami, amelynek minden része kiváló, minden össze van rakva. Számomra a valaha készült legjobb sorozat.

 1. Inuyasha: The final act
Az Ezüst Veréb nyertese nem más, mint a klasszikus japán manga 2009-es folytatása. Talán kicsit merész őt kiáltani ki győztesnek, de az elmúlt 13 rész alatt legalább 50x annyi minden történt, mint az eredeti sorozatban 167 rész alatt. Ez az a széria, ahol minden rész láttán dobtam egy hátast. Ötletes, izgalmas, megható és végre eseménydús. Gratulálok!

 

Most nézzük a másik oldalt. Következzen azon sorozatok egysége, amelyektől sokkal-sokkal többet vártam volna.


Lássuk kik szálltak eséllyel harcba a Műanyag Macskaszarért!

 5. South Park
A 13. évad nem hozta nálam azt a hatást, mint az előzőek. Nem mondom, hogy annyira nagyon rossz lenne a sorozat, de ez most csak ennyire volt elég. Hiányoltam a nagyobb volumenű, gigantikus részeket. Talán majd legközelebb.

 4. Doktor House
Sokat szidtam a House epizódokat, de valahogy mindig összekapta magát és produkált olyan részeket, amelyek megütötték a mércét. Sőt az egyik még a hét nyertese is volt nálam. Csupán ennek köszönhetően nem tudott felkapaszkodni a Műanyag Macskaszarért vívott harc dobogójára.

 3. Stargate Universe
Aki viszont odaért, az SGU. Engem szórakoztat a sorozat, de el kell ismernem, hogy még csak az Atlantis vagy az SG1 lábnyomába sem képes érni. Az utolsó rész jó volt, de ez sem mentette meg a szériát a harmadik legrosszabb idei produkciótól.

 2. Terminator - The Sarah Connor Chronicles
Ez sem kapcsolódik szorosan a 2009-2010-es évadhoz, de mivel naptárilag ide kapcsolódik, ezért itt értékelem. Szinte végig gyalázatosan szar volt a sorozat. Minden olyan jelenetet mellőztek, amelyek egy Terminator filmben elengedhetetlenek lettek volna. A sztori határtalanul gagyi volt, nem vezetett sehová. Nagy kár ére. A legutolsó rész volt az egyetlen, amire bátran mondhatom, hogy jó volt, de ez nagyon kevés.

 1. Mental
Nálam ez a sorozat verte ki a biztosítékot. Nagyon nem jött be. Unalmas, gagyi, felületes. Nem voltak hullámvölgyek, változó epizódok. Mindegyik egyformán szar volt. Gratulálunk a díjhoz.

 

Ez lett volna a tavalyi év értékelése, nyugodtan fejtsétek ki a véleményeteket. Aki egyetért velem azért, aki nem, az meg azért.
Helyeseljetek, szidjatok, szeressetek, utáljatok! De legfőképp: Tartsatok velünk az idei évben is.
2010 is mozgalmasnak ígérkezik sorozatok terén. 2011 januárjában ismét jelentkezünk!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről