Válasz a hozzászólásra

Isten veled, Stargate Universe

Tegnap jött a hír, hogy a SyFy elkaszálta a Stargate Universe-t. A második évad maradék részei még leadásra kerülnek a tavasz folyamán, de a csatorna már nem tart igényt a sorozat 3. évadjára. Az okok elég egyértelműek, az SGU ritka rossz nézettséget produkál hétről hétre. Gyakorlatilag minden rész gyengébben teljesít az előzőnél. Pedig az „új” Csillagkapu sorozat nyitányára nagyon sokan voltak kíváncsiak, de a nézők pánikszerű menekülése juttatta idáig a szériát.

Sokan szomorkodva, talán még többen kaján vigyorral fogadták a hírt, hogy az SGU-nak annyi. Aki olvassa a Sorozatportált, jól tudhatja az én véleményemet, most nem is nagyon mennék bele. Röviden csak annyi, hogy elképesztően sajnálom a kaszát, mert a színvonal közel sem ennyire rossz.

Az azonban tény, hogy az első évad első fele gyakorlatilag nézhetetlen lett. Nem is értem, hogy miért nem tudtak ütősebb kezdéssel előállni a készítők. Meg merem kockáztatni, hogy a trehány kezdésen ment el a sorozat, kihatással volt a továbbiakra. Pedig a sorozat hatalmas fejlődésen ment keresztül, de a nézőket már nem sikerült visszacsábítani. Ennek két lehetséges oka volt. Egyrészt a pilot sokaknál kiverte a biztosítékot és örökre búcsút intettek a sorozatnak, másrészt nagyon sokan hallatták azon véleményüket, hogy ez már nem Csillagkapu. A korábbi szériák rajongói nem tudtak azonosulni az új irányvonallal.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Stargate Universe-t a készítők 5 évadosra tervezték, ekkor kaptunk volna válaszokat a lényegesebb kérdésekre. Nem nagyon hiszem, hogy méltó lezárást fogunk kapni az évad végén, ezt még inkább sajnálhatjuk.

Isten veled, Stargate Universe, nyugodj békében.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről