Dexter 6x03 - Smokey and the Bandit

Az biztos, hogy nálam a hét nyertese a Dexter ezzel a teljesítménnyel. Eszméletlenül jól összerakott részt izgulhattunk végig. Minden tökéletesen a helyén volt. Azt reméltem, hogy kibontakozik az évad, de nem vártam, hogy idő előtt ilyen kiváló hangulatú képsorokat kapunk. Talán abban rejlik a siker, hogy minden szálat bevontak és mindenhol roppant érdekes sztorit daráltak le. Le a kalappal.

Tényleg régóta várok egy kimagasló részt a Morgan család háza tájáról. Ezúttal minden tökéletesen a helyén volt. Kezdjük talán azzal, hogy bevontak egy új szálat a sztoriba. Úgy fest, hogy a Ryan nevű szőke cicababa, aki Masukának teszi a szépet valamit nagyon akar. Az első évadban felgöngyölt hűtőkocsis gyilkosságok érdeklik leginkább. Apránként rakja össze a részleteket, szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon közel kerül majd Dexterhez. Nagyon tetszik, hogy egy teljesen érdektelennek tűnő szegmensből pillanatok alatt valami egészen mást kreáltak az írók.

Hogy ne kanyarodjunk akkorát, nézzük hogy zajlik az élet a gyilkossági osztály felforgatott mindennapjain. Debra hadnaggyá való kinevezése rendesen kiverte a biztosíték Quinn nyomozónál, aki mindenféle plázacica mellett vigasztalódik. Eközben Debnek meg kell szoknia, hogy ilyen magasságban már a politika és az érdekek is harcolnak egymással és ezentúl nem teheti azt, amit az ösztönei diktálnak. A fiatal vezető még próbálkozik ezzel, de elég rögösnek látszik a kijelölt út.

Az idei szezon legfőbb gonoszai háttérbe húzódva tevékenykedtek. Nem túl sokat tudunk róluk, de biztos, hogy szeretnek emberekkel végezni. Főleg bűnös lelkekkel, akikből azért akad itt a Földön. Az ő sztorijuk inkább utalás volt a következő részre, ami az előzetes alapján szintén jónak ígérkezik.

Végül ott van nekünk Dexter, aki páros táncot lejtett egy nyugdíjas sorozatgyilkossal. Ez így elsőre meredeken hangzik, de meg kell vallani, hogy pompás történet bontakozott ki ebből. A korosodó férfi fénykorában rettegésben tartotta az egész keleti partot. Fogtündér néven híresült el, mivel szerette kiszedni a meggyilkolt prostituáltak metszőfogait. Épp olyan trófeagyűjtő volt, mint Dexter. A férfi most újra ölt és hősünk szépen lassan eljutott a rendkívül modortalan, de végtelenül izgalmas fickóhoz, akit nem ejtettek a fejére.

Érdekes kérdések merültek fel. Mi történik a sorozatgyilkosokkal, ha megöregszenek? Az a bizonyos sötét utazó továbbra is bennük van, de már nem tudnak olyan hatékonyak lenni, ezért előfordulhat, hogy akitől hajdanán még a nyomozók is rettegtek, nejlonba csavarva tér magához egy másik gyilkos terítékekénk. Vajon ez vár címszereplőnkre is? Vagy hamarabb elkapják és jöhet a villamosszék?

Összességében egy kiváló hangulatú és nagyszerű történetű epizódot nézhettünk végig. Ha a folytatás is ilyen lesz, soha többé nem panaszkodok.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről