Stargate Universe 2x11 - Deliverance

 

Hosszú szünet után tért vissza a Stargate Universe, hogy elhozza nekünk az évad és egyben a sorozat utolsó 10 részét. A rajongók új napon köszönthetik kedvencüket, hiszen a SyFy hétfőre pakolta a sorozatot. A tizedik rész nagyon jóra sikeredett, ráadásul olyan cliffhangerrel zárult, amiért érdemes volt várni hónapokat. A folytatás olyan lett, mint a zárás. Nem okozott csalódást.

Tovább...

Akik olvassák a sorozatportal.hu-t tudhatják, hogy egyik nagy kedvencem a Stargate Universe, mindvégig szurkoltam, hogy javuljon a nézettsége és kapja meg a harmadik évados berendelést. Amint tudjuk ez nem következett be, így elég felemás évadzárót láthatunk majd az idén. Nem lesz normális befejezése a történetnek, amiért nagyon kár. Persze világos, hogy a készítők csak magukat okolhatják, mert a korai részek nagyon trehányul lettek összedobálva.

Rátérve a látottakra, ami leginkább feltűnt nekem az a rendkívül átgondolt és nagyszerűen megkomponált történet. Látszik, hogy az írók sok időt eltöltöttek azzal, hogy olyan sztorit tárjanak elénk, amibe nem nagyon lehet belekötni. Minden mindennel összefüggött, a mondanivaló logikus volt, ahogyan a reakciók is.

A másik nagy erény a kiváló hangulat, amely ma sem hiányozhatott. Az előző részben pattanásig feszítették a húrt, megkaptuk az epikus űrcsatát, amelyre oly sokan vártak. A legszebb az egészben, hogy a folytatásban nem egy tollvonással intézték el az egészet a készítők, amelyre sajnos láttunk már példákat, hanem szépen végigvitték a történetet. Meg merem kockáztatni, hogy még ezt a remekül felépített hangulatot is túlszárnyalták.

A nagy dráma elmaradt, nem kellett főszereplőtől búcsúznunk, nem veszett oda senki, happy enddel zárult a móka. Még Chloe is visszatért közénk meggyógyult formájában. Kérdés, hogy ezzel a vonallal terveznek-e valamit. A többi fronton nem sokat változott a helyzet, Dr. Rush megcsillantott valamit emberi oldalából. Ettől függetlenül szerintem látunk még tőle meredek húzásokat.

Kíváncsian várom mit tartogat a jövő, milyen fél-évadot kapunk, milyen vonalon megy tovább a történet. Úgy tűnik mindenképp fordulóponthoz érkezett volna a sorozat, ahol egy-két szálat lezárnak, hogy újat nyithassanak. Azt hiszem a következő részben sokat megtudunk a választott útról.

Összességében egy hangulatos, lendületes és logikusan felépített folytatást kaptunk. Külön öröm, hogy a sztorit szépen levezették nekünk, nem vágták el egy tollvonással. Soha rosszabbat.

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről