Stan Helsing

Kiváló munkát végeztek a készítők, mivel ekkora rakás szar filmet elég nehéz összedobni.

Rendkívül erőltetett volt az egész. Ebben a műfajban az összes többi alkotás jobban tetszett. Kevés az olyan vígjáték, amiben semmi vicces sincs. Főleg ha egy olyanról van szó, aminek az abszurd humor egyik jeles képviselőjének kéne lennie.

Végig untam az egészet, gyakorlatilag egyetlen olyan poén sem volt, ami tetszett volna. Pedig nem vagyok túl szigorú az efféle filmekkel. A Disaster Movie összességében tetszett, az elődei úgyszintén. De ez. Borzalom.

Persze minden rosszban található némi jó is, ez ebben az esetben sincs másképp. A főszereplő csajok elsőrangúak voltak. Formás, bájos hölgyemények, akikbe nem sok színészi teljesítmény szorult. Csak sajnos nem a csajok miatt nézek meg egy filmet.

A történetnek abszolút semmi értelme nem volt, a karakterek (a rosszfiúk) idegesítően voltak megformálva. Továbbá nagyon zavaró volt, hogy az írókba semmi kreativitás nem szorult. Az még hagyján, hogy olyan poénokat lőttek el, amiket a többi ilyen filmben már igen, az meg hab volt a tortán, hogy itt többször is alkalmazták őket. Példának okáért megemlíteném a szarós, fingós vicceket. Jó legyen, de ne kétszer mutassanak már wc-s jelenetet.

Sokszor az a meglátásom, hogy az alapötlet jó, de a kivitelezésbe hibák csúsznak. Itt ez sem igaz. Már nem lehet ennyi bőrt lehúzni a horror paródiákról, amelyet ezek a készítők megpróbálnak. Mert ide lyukadunk ki. Minden viccet ellőttek, minden hülye jelenetet kipróbáltak. Ha pedig ez már évekkel ezelőtt sem tetszett az emberek többségének, akkor miért gondolják, hogy most fog?

Térjünk rá a történetnek nevezett összevisszaságra.

A 4 főszereplő fiatal eldöntik, hogy egy halloween-i buliban kívánják tölteni az ünnepet, de előbb még le kéne szállítaniuk néhány DVD filmet Stan főnöke anyjának. Ez egy nagyon rossz ötletnek minősül, mert nem várt akadályokkal kell hőseinknek megbirkózniuk. Hosszú (és unalmas) közjáték után elérkeznek egy kicsiny városkába, ami mellesleg elátkozott.

A jóképű Stan-nek nem véletlenül Helsing a neve. Ő a kiválasztott, aki elűzi a szörnyeket a közelből, megszabadítva ezzel a falucskát az átoktól. Kezdetben a fiú ellenszegül sorsának, de később megküzd a gonosszal és övé lesz a lány is. Happy End.

Sajnos ezen az apró történeti áttekintésen nem érződik, hogy az egész film egy hatalmas baromság, tele fárasztó, unalmas és felesleges jelenetekkel. Ha jót akartok magatoknak, messze kerüljétek el, mert szar! Nagyon szar!

4
A-fraid képe

Ugyan volt benne egy

Ugyan volt benne egy szimpatikus utalás Edgar Allan Poe-ra, de a film irgalmatlanul unalmas és talán életem egyik legrosszabb filmje!

wouhn képe

ja meg ahová mentek: az Elm

ja meg ahová mentek: az Elm utcában az utolsó ház balra. Ezen kívül semmi.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről