Sherlock Holmes és a lángoló város

Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy egy új, nagyszabású mozit fogok bemutatni, nagyon téved. A The Asylum stúdió DVD-re szánt gyöngyszeme, amelyet a 2009-es Sherlock Holmes mozi ihletett és annak sikerein táncolva kívánták elropni a bécsi keringőt. Ha őszinték akarunk lenni, nem is sikerült olyan rosszul a bemutatkozás. Persze a Guy Ritchie-féle alkotással nem veheti fel a versenyt, mégis szép számmal fogytak a DVD-k a megjelenés után nem sokkal. Ugyan ki tudna ellenállni egy ilyen plakátnak?

A cikk ide kattintva folytatódik...

Számomra talán a legmeglepőbb tény a film körül, hogy a címszerepet egy bizonyos Ben Syder nevű színész kapta meg, aki a Sherlock Holmes előtt egyetlen filmben sem szerepelt. A rendezővel biztos együtt szoktak sörözni.

Maga a film hozza a szokásos Asylum-színvonalat. A történet nagyon gyenge és átgondolatlan, a képi megvalósítás maga a borzalom. Nem csak a gagyira sikerült effektusokra gondolok, mert azt még rá lehet fogni a pénzhiányra. Baromi idegesítő, hogy a színészek annyi átélést mutatnak, mint egy búgócsiga a zeneművészet iránt. A legtöbb jelenet nagyon mesterkélt és erőltetett. Bár ez az egész produkcióra igaz. Azt éreztem a komolyabbnak szánt akcióknál, hogy a rendező odamegy a színészhez és mondja neki, hogy nézz abba az irányba, mert ott lángol egész London és vágjál hatásos arcot, stb. Ő pedig bambulás formájában teljesíti a feladatot. Számomra így válik hiteltelenné az egész.

Az effektek nagyon merészek és végtelenül rondák. Kezdve a darabosan mozgó dinoszaurusztól, egészen a nagyon ocsmány mechanikus sárkányig. Szerencsére az utóbbit csak éjszaka láthattuk, ezért kevésbé látszik rossznak. Na, de hogy még a tüzek is animálva legyenek... Pláne ilyen csúnyán.

A színészek teljesítményei is kritikán aluliak. Már a castinggal problémák lehettek, mert ilyen rémes Holmes-Watson párost ritkán látni. A többi szereplő sem viszi túlzásba, de nekik még elnézhető, mivel a két főhősnek kellett volna a hátán vinni a filmet. Ehelyett ők lettek a leggyengébb láncszemek.

Maga a történet sem viszi túlzásba. Próbálták lemásolni a „nagy testvér” stílusát, amiből nem jöttek ki jól. Nem is ez az egyetlen, ahol fellelhetőek hasonló vonások. Pl.: Holmes karaktere egy az egyben olyan, mint az azonos címet viselő alkotásban. Csak Robert Downey Jr. 100X jobban csinálta. Visszatérve a sztori vonalra, azt éreztem, hogy megpróbálják szépen túlzásba vinni a történetet, csak azért, hogy dinókat, sárkányokat és tengeri szörnyeket csempészhessenek az alkotásba. Talán ez az egyetlen húzásuk, ami lehangoló ugyan, de bejött. Elvégre ez az egy választásuk volt. Előrukkolni valami eget verő baromsággal, amit rátehetnek a borítóra, hogy vigyék az emberek.

Hosszas gondolkodás után sem tudok több pozitívat mondani eme „kiváló” filmmel kapcsolatban. Inkább ne nézze meg senki, mert nincs benne semmi jó.

Összességében egy felejthető Asylum próbálkozás, amely nem éri meg a 89 elvesztegetett percet az ember életéből. Inkább menjetek ki a szabadba sétálni egyet.

4

(Nincs cím)

cyc

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről