Kedvcsináló - Magyarország története

Mindig örömmel tölti el az ember szívét, ha valami hazairól írhat. Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy nem mi készítjük a legszuperebb filmeket a világon. Az ismeretterjesztő kategória kicsit más, mivel alacsonyabb költségvetésből, némi kreativitással nagyon igényes és szórakoztató valamit lehet összehozni.

Nincs ez másképp a Magyarország története című dokumentum sorozattal, amelyet az M1-en láthattak a nézők az elmúlt időszakban. A széria 38 részben összegzi mit lehet tudni kis hazánkról. Ne várjunk korhű csatajeleneteket vagy monumentális ábrázolást. Nem a külsőségekre helyezték a hangsúlyt az alkotók, hanem az információ átadására.

Aki szereti a történelmet, kifejezetten szórakoztató ez a sorozat, mivel rengeteget megtudhatunk erről az apró pici országról és sokszínű múltjáról. Nagy György a közvetítő, ő adja tovább mindazokat a tudáscseppeket, amelyeket buzgó történészeink kiderítettek. Egy-egy epizódban mindig sok-sok apróság kerül elő, például szavak és kifejezések eredetének lekövetése, megmagyarázása. Ezen kívül a tévesen fennmaradt legendákról, mondákról is lerántják a leplet, ezzel átadva a történelem valódi morzsáit.

Sok hasznosat megtudhatunk Magyarországról, a hagyományokról, letűnt korokról, legendává lett királyokról, stb. Ajánlom mindenkinek, aki kicsit is szeretne tájékozottabb lenni ilyen téren.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről