G.I. Joe - A Kobra árnyéka

Mindenképp pozitív csalódásnak minősítem a G.I. Joe – Rise of Cobra című akció mozit.

Nem vártam különösebb lelkesedéssel a filmet, pedig réges-régen nagy hódolója voltam a rajzfilmnek. Az, hogy mennyire hű a két kategória egymáshoz, már más kérdés, amit nem szeretnék bolygatni. Ahogy lenni szokott, rengeteg akció, izgalom, nagyszerű jelenetek, fantasztikus képi megoldások, kevés történettel párosulva. Mondjuk úgy, hogy nem rágtam le az összes körmöm a fordulatoktól, igaz nem is ezért győzött meg a film. Szeretem ha pörögnek az események, jó ha tetszetős a látvány, ha magával ragadó a hangulat. Ezek pedig mind mind megtalálhatók itt, nem is csoda, hogy világszerte népszerűek lett Joe barátaink. Elvileg már le is szerződtették a bagázst a folytatásra, de ez megint más tészta.

Gondoltam írok valamicskét a történetről, de nem nagyon megy, mert nem ez játszotta a központi szerepet. Vannak ezek a G.I. Joe névre keresztelt fenegyerekek, akik egy különleges egység tagjai, persze ahogy lenni szokott hivatalosan nem is léteznek és mindenféle pöpec eszközöket és kütyüket használhatnak. „Ahol mindenki más kudarcot vall, ők nem.” Ezeknek a derék embereknek pedig rendesen meg kell dolgozniuk azért a kevéske pénzért, amit havonta a bankszámlájukra szoktak utalni a fejesek az adófizetők kereseteiből, mert jönnek csúnya (tényleg csúnya) és gonosz bácsik, akik le akarják rombolni a világot, megszerezni a teljhatalmat.

Változatos helyszíneken harcolgatnak egymás ellen. Vannak központibb figurák és nemeziseik az ellentáborban, akik megküzdenek a film végi epikus csatában. A jó fiúk nyernek, a gonoszok megbűnhődnek (vagy meghalnak), de a sztori legvége sejteti, hogy itt bizony Isten sem menthet meg bennünket a folytatástól.

Látvány, látvány látvány, akció akció hátán, a párizsi jelenetek kimagaslóan jók, poénok, őrült rossz fiúk. Akiknek felkeltettem az érdeklődésüket, ne sajnálják azt a pár forintot egy mozijegyre.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről