Doktor House 5. évad (A bukás és egy új remény)

 

Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy a Doktor House nem egy jó sorozat.
Most hagyok egy kis időt, hogy a fanatikus rajongók elővehessék a pillangókést a fiókból ezért a mondatomért. Valamikor még a legjobbak között volt, de most már nem.
Pedig annyi potenciál lenne a szériában, amit simán ki tudnának használni az alkotók, ehelyett minden egyes részben ugyanazt kapjuk. Csak most fejeztem be az 5. évadot, legalább 8-9 részt néztem meg egymás után zsinórban és néha baromi fárasztó volt.
Eszméletlenül idegesít, hogy mindenkinek tök ugyanolyan a jelleme.
„Tudom ám, hogy miért nem akarsz eljönni velem vacsorázni. Azért mert valójában el akarsz jönni, csak tudod, hogy tudom, hogy ha nemet mondasz akkor így fogok viselkedni, ami azt bizonyítja, hogy akarod, csak nemnek álcázod.” Könyörgök! Egy ilyen színvonalú sorozatban ne ilyesfajta párbeszédeket kelljen már hallgatni minden egyes szereplő között.
Mindenki annyira okos, cseles, csavaros gondolkodású és manipulatív, hogy 10 sorozatot is meg lehetne tölteni velük. Az elején még elviselhető volt, de ennyi év után már baromira uncsi.
Az esetek átlagosak
(1-2 kivételtől eltekintve), eddig nem nagyon volt főszál, nem ment a történet sehová, egy csepp jellemfejlődést sem láthattunk és semmi olyan változást, ami 2 résznél tovább tartott volna. Az évad első fele kifejezetten szánalmas lett, tele ugyanazokkal az idegesítő hülyeségekkel.
DE…

A sok negatívum után jöjjön valami pozitív. Mert voltak ilyenek, ez tisztán látszik abból, hogy mégiscsak leültetett engem (némi fáziskéséssel) 24 epizódra a tévé elé.
Ez persze köszönhető volt annak a két bizonyos dolognak, amik megtörténtek az évad vége felé. Tudtam ezekről már korábban, és látni akartam a saját szememmel.
Gondolom nem titok senki előtt, hogy az egyik állandó szereplő golyót repített a saját fejébe (nevet nem említek, aki tudja az tudja, aki nem az kérdezzen rá vagy nézze meg).
Voltak érdekes esetek
is, főleg a szezon második felében. Például nagyon tetszett a hitét elvesztő pap esete, akihez becsöngetett a több sebből vérző megfeszített Jézus Krisztus.
Reakció a paptól: „Ez nem vicces, te szerencsétlen.” Jézus: „Nem is nevet senki.”
Ezek jó beszólások voltak. A másik kedvencem a „deathcat”-es rész, amiben egy cica jósolja meg az emberek halálát úgy, hogy akihez odabújik, az rövidesen alulról szagolja majd az ibolyát.

Az évad utolsó képsorai bebizonyították, hogy az írók mernek radikálisat lépni.
Szépen kérem őket, hogy ne csesszék el! Vissza lehet találni a helyes útra!
Ehhez új szemlélet, színesebb történetek, új szereplők, változatosabb helyszínek, új főszál kell. Ezekre most minden esély megvan. Meglátjuk...

0

én nagyon szeretem ezt a

én nagyon szeretem ezt a filmet mert érdekes

és nagyon jó pofa a house jókat lehet rajta nevetni

,, a Doktor House nem egy jó

,, a Doktor House nem egy jó sorozat." ez fájt

wouhn képe

Sajnálom, de számomra az egy

Sajnálom, de számomra az egy jó sorozat ismérve, hogy színes, dinamikus, élvezetes, innovatív, szórakoztató. A House részek nagy többsége sablon. Heti adagban elmegy, de egyszerre megnézve elég masszív.

Semmi sem tökéletes, azt

Semmi sem tökéletes, azt azért jegyezzük meg. És nem lenne 9.5-ös értékelése, és nem lenne a világ egyik legnézettebb sorozata, ha sz*r lenne. :)

Persze, vannak benne "hibák", de mibe nincsenek?! Ilyennél, hogy Barátok Közt meg Jóban Rosszban, szerintem mindenképpen jobb...

wouhn képe

Elismerem, hogy TOP

Elismerem, hogy TOP taketgóriás sorozat, amely nélkül nagyon szürkévé válna a kínálat. Csak azt sajnálom, hogy nem hozzák ki belőle azt a rengeteg potenciált, amit még tartogat. Apró hülyeségekkel szúrják el az egészet.

Az elején maximálisan igazad

Az elején maximálisan igazad van. Kb a 2. évad közepétől mindenki hirtelen nagyon okos, flegma és ravasz lett. Kár.

Beszélsz hülyeséget   nem

Beszélsz hülyeséget   nem hinném hogy bárkit is érdekel a kritikád    amúgy a Dr House szerintem  az egyik legjobb sorozat mert van értelme  jobb mint bármelyik korházas sorozat  amikben leginkább csak a a romantikára meg egyebekre épül   hát az ijesmi kit érdekel??   max  a nyugdíjasokat meg pár  hölgyet  (Grace klinika meg stb)   pffff  ökörség az egész  kár volt a film kockákért de a Dr House legalább jó van érteleme  végülis vélemyénye  mindenkinek lehet   mindenki maga dönti el hogy mit néz nem igaz???    jah és amúgy nincs  pillangó késem:)

 

üdv: Erik

Sziasztok! A pasim nagy

Sziasztok! A pasim nagy rajongója Dr. House-nak (nem tévedés, nem a sorozatnak!), innentől kezdve szerintem nem is kell bemutatni: felvette a sémát, bunkó lett. Amikor Szex és New Yorkot nézett, szerelmes. :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről