Dexter 1. évad után

 

Egy fogadás eredményeként vagyok kénytelen mostanság Dextert nézni. Kattib2 barátom rosszabbul járt, mert neki a Lostot kell végigizgulnia, abból kicsit több rész ment le.

Lényeg, hogy még régebben belekóstoltam kedvenc orvosszakértőnk kalandjaiba, és olyannyira nem tetszett, hogy 2-3 részig jutottam csupán. Tipikus Showtime show tele meztelenkedéssel, káromkodással és vérrel. Sokan váltig állítják, hogy ez a világ legjobb sorozata, úgy gondoltam ezt látnom kell. Szerencsésnek tartom magam, mert előítéletek nélkül tudtam leülni az első évadhoz annak ellenére, hogy magamban már elkaszáltam a szériát. Nem fanyalogtam, nem vártam semmit, csak néztem, hátha magával ragad. Az első etap után azt kell mondjam, hogy még mindig nem győzött meg. A legnagyobb gondnak azt tartom, hogy nem tudok azonosulni a főszereplővel, néha még ellene is drukkolok, mert tudom, hogy semmivel sem jobb ember mint áldozatai. Vagy mégis? Ez tipikus olyan kérdés, amit mindenkinek saját magában kell eldöntenie. Remélem a későbbiekben lesz karakterfejlődés, szeretem ha egy sorozat tart is valahová. Olvastam olyan véleményeket is, hogy egyrészt jó lenne ha történnének eget rengető változások, de voltak olyanok is, akik állították, ha ilyen lépéseket húznának meg az írók, már nem lenne ugyanaz. Én a magam részéről nem vagyok a változások ellen, szeretem ha újat tudnak mutatni. Mondom ezeket úgy, hogy nem láttam még a másik két évadot, ezek még csak folyamatban vannak.

Na szóval lássuk mi is történt az első felvonásban!

Címszereplőnk Dexter Morgan, aki orvosszakértőként dolgozik a miami-i rendőrségnek. Pontosabban a vérrel foglalkozik, ezzel segítve a nyomozók munkáját. Barátunknak azonban van egy titkos hobbija. Embereket szeret ölni a lehető legnagyobb precizitással és előkészületekkel. Olyanok vérét ontja, akik bűnösök, de a rendőrség mégis tehetetlen, nem tudják lecsukni őket. Dexter saját kezével szolgáltat igazságot. Pszichopata, akinek a belső érzéseiről, pontosabban azok hiányáról sokat megtudhatunk, ő a narrátor is, mindig megosztja velünk legbelsőbb gondolatait. Az állandó szereplők közé tartoznak még: Debra Morgan (Dex mostoha húga), Harry (Dexter nevelőapja, aki már 10 éve halott, de visszaemlékezésekben rendszeresen feltűnik), néhány nyomozó, akik kicsit mellékesek és egy „Hűtőkocsis gyilkosnak” nevezett elmebeteg vadállat. A főszál ezen a nyomon folyik az egész évadban, a hűtőkocsis után nyomoznak, akiről érdekes dolgok derülnek majd ki, amiket már bűn lenne csak így leírni. Gondolok azokra, akik (velem együtt) csak most ismerkednek a sorozattal.

Még meg kell említenem, hogy a főcím és aláfestő zenéje rettentően idegesítő, nem szoktam egyik sorozatnál sem áttekerni ezt, de itt nem bírom elviselni. Elismerem, hogy ötletes, de nekem nagyon nem jön be.

Szerintem nem kell senkinek bemutatni ezt a szériát, rengetegen imádják, biztos sokan gyűlölik is, én még maradok minimum 2 évadig, meglátjuk mi lesz belőle. Michael C. Hall alakítása hibátlan, nagyon jó választás volt erre a szerepre. Ja és marhára érdekelne a véleményetek, hogy akik azt mondják, ennél jobb nincs a világon, azok mit látnak benne.

0

"... előítéletek nélkül

"... előítéletek nélkül tudtam leülni az első évadhoz annak ellenére, hogy magamban már elkaszáltam a szériát."
előítélet nélkül eldöntötted, hogy ez egy szar? (+ előtte is láttál már 2 részt, amik nem tetszettek) érdekes.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről