Bonin: Az Országút Gyilkosa(Freeway Killer)

Már megint egy sorozatgyilkos, gondoltam magamban, de azért adhatok egy esélyt a filmnek, mert miért is ne. Már távolról Asylum- szaga volt a dolognak, de nem kell megijedni ennek az alkotásnak semmi köze a veretes stúdióhoz.
Ez önmagában, anélkül is pont elég rossz.
Egyébként stílusában, hangulatában egy Asylum mozit idéz, de ez az típus, amin nem lehet jókat kacarászni. Ez is szánalmasan gyenge, de nem poénos mellé.
Csak simán rossz…

Jó tanács: Sohase stoppolj!

Aki jártasabb a horror - thriller műfajok berkein belül annak ezt nem kell részletezni. Számos film története épül stoppos gyilkosokra, illetve az utakat járó, ártatlan stopposokra leső emberi fenevadakra.
Jelen alkotásban igaz történetet dolgoztak fel, még pedig egy rettegett sorozat mészáros, William Bonin életének egy bizonyos, vérben bővelkedő részét.

Mr. Bonin az országutat járta furgonjával és fiatal férfiakra vadászott. A filmben erre a homoszexuális hajlamra is bőven akad utalás. Amíg más gyilkosok fiatal nőket irtogattak, ő addig a srácokat fojtogatta. Az egyensúly, ugye…
Ez az elmebeteg – a kezdetekkor – éppen börtönben guggol és az egyik áldozat anyja igyekszik kiszedni a férfiból, hogy vajon a gyermeke haláláért is ő felel- e.
Felidéződik, hát a gyengén megírt forgatókönyv alapján pergő történet, melyben elég részletesen megismerhetjük Bonint a múltjával egyetemben, illetve az őt körülvevő embereket is. Az alkotók ügyeltek arra is, hogy a gyilkosságok, továbbá két véres esemény közti időszakok is kellően ki legyenek hangsúlyozva.
Vagyis, valami elképesztően unalmas és vontatott a film cselekménye!
Az üresjáratokat néha megszakítják valami aprósággal, ami körülbelül fél percig ébren tartja a nézői kíváncsiságot, de elejétől a végéig egy elaprózott, tartalmatlan iszonyatról van szó.

Ha még azt is hozzá veszem, hogy a színészek teljesítménye egyenlő a nullával, akkor aztán igazán teljessé válik a kép. Egy körülményes, izgalommentes, rossz történettel rendelkező, felületes munka képe. A főszerepet játszó - az első igazi főszerepe – Scott Anthony Leet szembántóan túljátszotta a figurát. Engem inkább egy bizarr cukros bácsira emlékeztetett a karakter.
Bonin, társával – Vernonnal (Dusty Sorg) – együtt járják a sztrádát, és ha alkalmas fiút találnak, azt kinyírják. Ám főszereplőnk bevesz egy másik srácot, Kyle-t (Cole Williams), mivel úgy érzi lelki társak.
Ám itt nem áll meg a dolog, mivel a film során legalább még két kölyköt megkísérel bevonni a kis kompániájába. Nem egy túl megfontolt döntés, pláne egy sorozatgyilkos esetében…
Ezt csak tovább tetézi, hogy a rendőrség komolyan rááll az országúti gyilkosságokra.
Pedig rajtuk kívül szinte mindenki tisztában van a tettes kilétével, ahány embert bevont Bonin…
A gyilkos paranoiás lesz, őrülete elhatalmasodik rajta, és végül természetesen elkapják.
Börtönbe kerül, majd nagy nehezen elítélik és kivégzik. A világtörténelemben ő volt az első ember, akit méreginjekcióval segítettek át a túlvilágra. És körülbelül ennyi érdekességet nyújt a film is!
Valami hihetetlenül unalmas másfél órát jelent ez a mozi a vállalkozó szelleműek számára.
Alapvetően Bonin elképzeléseinek ecsetelése, állatkodások sorozatáról beszélhetünk, emellé még megcsodálhatjuk Scott Anthony Leet ripacskodását is. Lényegében a mozi egy katasztrófa, sajnos kijött DVD-re. Az otthoni DVD-zés kedvelőinek erősen ajánlott elkerülni.
De úgy isten igazából senkinek sem tudom ajánlani. Illetve mégis… akik csak úgy tudnak elaludni, hogy szól valami a háttérben, továbbá álmatlanságban szenvedők is nyugodtan kipróbálhatják.
A siker garantált és gyógyszerre sincs szükség.

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről