Battlestar Galactica - A teljes második évad

A Csillagközi Romboló második évada jóval több érdekességet hozott, mint az első. Ez betudható annak is, hogy 20 részen keresztül izgulhattunk a kolónia tagjaiért.

Talán az imént említett ok miatt lett a szezon kissé lassúbb, nagyjából középtájt. 13+2 részben kevesebb olyan epizódot láthattunk, amelyek unalmasabbra sikeredtek.

A végeredmény azonban kellően tetszetős. Főleg az évad kezdése és végződése. Még egy átlag alatti, unalmasnak mondható 40 percben is történtek váratlan fordulatok, de ezt majd később részletezem.

Akit érdekel, hogy miként haladt előre a történet, az bátran kattintson a továbbra.

Tovább...

Annyi minden történt ebben a szezonban, hogy felsorolni is nehéz lenne. Ott hagytuk abba, hogy hőseink ráakadtak Kobolra, Starbuck visszament a Caprica-ra elhozni Apolló nyilát, amellyel ki lehet nyitni Athéné sírját, ami a földre vezető utat őrzi.

Mintha csak egy görög eposznak néznék elébe. Starbuck a Caprica-n összefutott Heloval és Boomer-rel. Szegény kiscsaj. Mióta bebizonyosodott róla, hogy törékeny emberváza hideg masinát takar, az élete nagyon rosszra fordult. Terhessége és Agathon szerelme azonban nem engedte, hogy baja essék. Nem ment minden simán a bolygón, de a kis csapat végül sikerrel járt és elhozták a nyilat a Csillagközire.

Nem is sejtették, hogy eközben a hajón hatalmas lett a felfordulás. Adama kapitány kritikus állapotban várta az orvost, miután az ottani Boomer példány több ízben rálőtt. Az öreg természetesen felépült, de mialatt az ezredes lett az egész kolóniai flotta parancsnoka, szinte csak hibás döntéseket hozott.

A béke néhány részen belül helyreállt, mintha mi sem történt volna. Immáron mindenki a Galactica fedélzetén tartózkodott, még a cylon Valerii hadnagy is. Terhessége megnehezítette az életét, de legalább nem végezték ki. Sőt mi több. Dr. Baltar megmentette Roslin elnököt a ráktól, mégpedig a cylon poronty segítségével.

Hosszú ideig az évadnak nem volt konkrét célja, csak vaktában történtek nem elhanyagolható dolgok. Például megjelent a Battlestar Pegasus nevű romboló, amelynek admirálisa egy bizonyos Kane nevű nő volt. Rangjelzése alapján ő vált az egész flotta mindenható urává. Döntései azonban úgy hozták, hogy az életével kellett fizetnie. Ezt követően William Adama lett az admirális, az ifjabbik Adama pedig a Pegasus parancsnoka. Bizony, mit is érne ez a világ az Adamák nélkül?

A folyamatos cylon akciók mindennapossá váltak, az alvó ügynökök kilétét továbbra is homály fedi. Néhány új cylon modell azonban előtérbe került.

A szereplők egymáshoz való viszonya is sokat változott. Kifejezetten negatívan érintett, hogy miközben Duala Billy-vel járt, kacérkodott Lee Adamával is. Nem szép dolog. Főleg azért nem, mert egyrészt nem képzeltem volna a lányról, hogy ilyen, másrészt Billy megkérte a csaj kezét, de még abban az epizódban meghalt. Duala kikosarazta és mikor még szinte alig rakták bele szegény srácot a koporsóba, a csaj máris Lee ágyában ébredt.

Többnyire a karakterek magánéletével, érzelmeivel barátkozhattunk a részek alatt. Betekintést nyerhettünk egy cylon feltámasztóba is. Kicsit soknak éreztem a gépek lelkizéseit.

Aki kétségtelenül negatív benyomást tett rám, az Gaius Baltar. Azt hittem ő is tanul valamit az előzményekből, de időközben még nagyobb pöccsé vált.

Az évadzáróban megnyerte az elnökválasztást. Ez hatalmas jelentőséggel bírt, hiszen az egyik raptor véletlenül talált egy lakható bolygót és Gaius azzal kampányolt, hogy letelepíti oda az egész kolóniát. Ez meg is történt. A bolygó körül elektromágneses köd található, ami gyakorlatilag elfedi őket a cylon radarok elől. Látszólag tökéletes választás. Azonban mégsem a Föld. Miután Dr. Baltar lett a kolónia elnöke, a népe hazatért Új Caprica-ra.

Az idill nem tartott sokáig. Mesteri módon ugrottunk az időben egy teljes évet és ott kapcsolódtunk be, hogy a cylonok ráakadtak a bolygóra és beszállták azt. A flotta hajói gyorsan elmenekültek, de a népesség 99%-a a bolygón maradt a várható cylon elnyomásban. Baltar elnök feltétel nélkül megadta magát.

Nagy vonalakban ez történt az évad során.

Összességében a szezon eleje és vége tetszett igazán. A jelenlegi felállásból még nagyon sok mindent ki lehet hozni. Meglátjuk a folytatásban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről