wouhn blogja

Doktor House 6x17 - Knight Fall

Sablonos rész volt ugyan, de mégis valahogy erősebbnek éreztem egy átlagos House epizódnál. Az eset nem volt különösebben érdekes, de a körülmények igen. A háttérben pedig tovább gyűrűztek a magánügyek. Negatívum, hogy orvosaink ma sem hagyták szegény pácienst magában szenvedni, ehelyett ostromolták, hogy miért ilyen, miért csinálja ezt, stb.

tovább...

0

V 1x08 - We Can't Win

Ismét egy jó részt követhettünk nyomon, amelyben több figyelmet kapott a látogatók terve. Sőt az a tény is, hogy lassan új nevet adhatnánk a jövevényeknek, hiszen egy látogató ismérve, hogy távozik. Ez azonban a V-kről korántsem mondható el.

Tovább...

0

Lost 6x13 - The Last Recruit

A cím önmagában nem sokat sejtet, mégis előrevetíti, hogy valami készül. A tovább mögött elárulom, hogy kit is takar az utolsó besorozásra váró ember. Ne felejtsük el, hogy közeleg a nagy finálé, minden résszel egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy tanúi lehessünk a végső lezárásnak. Mégis olyan, mintha még nem is tudnánk semmit.

Tovább...

0

Adsz vagy kapsz (Trick 'r Treat)

Egy kivételes horror filmről van szó, bár a műfajt a címből és a poszterből már kitalálhattátok. Több okból is kivételes, például azért, mert nem szar. Pedig ugye tudjuk, hogy a mai rémisztgetős filmek milyen erőt képviselnek. Ritkán találunk elfogadható színvonalút.
Ennél a filmnél sok mindent jól eltaláltak, így bátran állíthatom, hogy egy korrekt alkotás született Michael Dougherty rendező úr keze munkájától.

Részletekért tessék ide klikkelni...

6

Doktor House 6x16 - Lockdown

Ismét visszatértünk a House hullámvasúthoz, amely néha-néha tartogat olyan részeket is számunkra, mint ez. Egy jól eltalált epizód, amely teljes mértékben szakított a monoton és hat év után végtelenül unalmas sémával, amely mindig is jellemezte a sorozatot. Nem mondom, hogy a hét nyertese lesz, de mindenképpen nagy pozitívum, hogy az alkotók ilyen epizódokat is össze tudnak barkácsolni.

Tovább...

0

A pokol anatómiája -írta: Colette

A pokol anatómiájával már találkozhattatok itt nálunk a Sorozatportálon. Igaz, már nem mai bejegyzés, de A-fraid elbeszélésében (http://sorozatportal.hu/content/pokol-anat%C3%B3mi%C3%A1ja) választ kaphattunk arra, hogy milyen filmről is van szó. Az alábbi bejegyzést Colette készítette, aki egy teljesen más nézőpontból közelíti meg a filmet. Egy más típusú elemzésről van szó. Érdemes mindkét cikket elolvasni és ki-ki maga döntse el, hogy ad-e esélyt ennek a filmnek. - wouhn

    Az előző megnyilvánulásaimra adott reakciók miatt (http://sorozatportal.hu/content/dorian-gray) talán most nem kezdeném a kritika kritikájával. Mindenkinek lehet ugyanis másfajta véleménye egy filmről. Véleményem szerint ez azonban inkább arról szól, hogy sokan nem éppen a legszerencsésebb nézőpontból közelítenek egy adott alkotáshoz, ezzel pedig megfosztják a művet még annak lehetőségétől is, hogy valamiféle pozitív tapasztalattal szolgáljon és fényt derítsen esetlegesen olyan rejtett tartalmakra és izgalmasnak mondható megvilágításokra, amikre addig gondolni sem mertünk. Megjegyzem, lehetséges, hogy még maga az alkotó sem! Adjunk tehát Catherin Breillat filmjének is legalább még egy esélyt!

Ide kattintva olvasható a teljes cikk...

6

Kedvcsináló - Az igazság nyomában

Szeretném röviden bemutatni a National Geographic Channel méltán népszerű ismeretterjesztő sorozatát, amely Az igazság nyomában címre hallgat.

Minden részben elővesznek a készítők valamilyen furcsaságot a nagyvilágból, pl.: a tavi szörnyek témakörét és próbálnak utánajárni a dolgoknak. Nagyon fontos, hogy a sorozat hangvétele realista, szkeptikus. Szóval aki nagyon hívő természet és úgy gondolja, hogy csak felzaklatnák ezek a semmi el nem hívő gondolatok, azok inkább ne döntsenek ezen széria mellett.

Mindenképpen tanulságos azonban esélyt adni legalább egy történetnek, hiszen akár hívő az ember, akár nem, legalább meghallgat egy másik fajta magyarázatot a világunkat körülölelő furcsaságokra.

Akinek felkeltettem az érdeklődését, bátran járjon utána, mikor vethet egy közelebbi pillantást valamelyik epizódra.

0

Nem folytatódik a Wolverine and the X-Men

Az SG.hu weboldal információi szerint a Marvel Animation pénzügyi okok miatt leállította a Wolverine and the X-Men című sorozat folytatásának projektjét. A hír hivatalos bejelentése még várat magára, de az okosok tudni vélik, hogy a kasza hátterében anyagi problémák állnak.

A döntés azért is meglepő, mert a sorozat első évada minden tekintetben kimagaslót alkotott. A nézők jól fogadták, ahogyan a kritikusoktól is pozitív visszajelzéseket lehetett hallani. Talán van még esély rá, hogy egyszer újra elővegyék a projektet, de jelen pillanatban úgy tűnik búcsúznunk kell Rozsomáktól és barátaitól.

Pedig az első évad vége előrevetítette, hogy a második szezonban sem unatkoztunk volna. Sajnos minderről már csak múlt időben tudunk beszélgetni.

0