V 2x01 - Red Rain

A tervezettnél kicsivel hosszabb szünet után elindult a V második évada az amerikai ABC csatornán. A rajongók már tűkön ültek, hiszen elég sokat kellett várni a folytatásra. Az első szezon csak néhány epizódot ölelt fel, de ez is elég volt ahhoz, hogy sokak kedvencévé váljanak az űrből érkezett látogatók. Az évadzáró egészen izgalmasra sikeredett, remek táptalajt adva egy kirobbanó folytatáshoz. A tovább mögött kiderül, hogy milyen lett valójában az évadnyitó.

Tovább...

Elég felemás érzéseink lehetnek a nyitással kapcsolatban. Olvastam olyan véleményeket, hogy ez volt a sorozat történetének legjobb része, én mégis azon az állásponton vagyok, hogy láthattunk már jobbat.

Leginkább azt sajnálom, hogy végre forradalmi változások mehettek volna végbe, ehelyett egy szempillantás alatt visszazuhantunk stand by állapotba. A történet szerint több napra vörössé vált az égbolt, ahogyan az előző évad végén láthattunk, emellett Anna nem kívánt kommunikálni a földlakókkal, akik jó szokásukhoz híven tüntetni kezdtek.

Szó szerint forradalmi hangulat lett úrrá az embereken, akik azonnali magyarázatot követeltek. Kialakulhatott volna egy teljesen új szemlélet, a döcögős és túl sok manipulációt rejtő első szezon hibáiból okulva következhetett volna valami más.

Azonban mindez csak ígéret maradt, mert egy varázscsapással Anna elhitette mindenkivel, hogy a vörös égből hulló vörös eső valójában iszonyatosan jó mindenkinek és ez pusztán a békét szolgálja. Szóval a manipuláció zakatol tovább, ráadásul a gyík lady sakkban tartja Ryan-t is, hiszen nála van a férfi gyík lánya.

Chad Dekker lehetett volna a másik ígéret, de ő is besült. Úgy tűnik a neves riporter oldalt váltott és csatlakozott az ellenálláshoz. A birtokában lévő felvételek leadásával sikerült volna meggyőzni a közvéleményt, hogy a látogatók nem azok, aminek mutatják magukat, de végül a képsorok mégsem kerültek adásba.

Azért, hogy valami jót is mondjak, voltak ütős jelenetek, plusz a történetbe is vittek némi színt és újdonságot. A sorozat fő mondanivalója mit sem változott, mégis érezni rajta némi megújulást, leginkább az új sztorivonalnak köszönhetően. A záró képsorokban pedig felűnt Anna édesanyja, aki ugyancsak szolgálhat még meglepetésekkel.

Összességében egy kapufákkal tarkított évadnyitány, amely kissé felemásra sikeredett, de a történet rejt magában érdekességeket, amelyből még kisülhet valami jó.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről