Supernatural 9x01 - I Think I'm Gonna Like It Here

Az előző évad vége felé igen színvonalas részek váltották egymást. A szezonzáró még ezek közül is kiemelkedett, számomra hatalmas élményt nyújtva. Tűkön ülve vártam hát a folytatást, amely új alapokra helyezte a történetet, miközben rég nem látott arcokat hozott vissza. A kezdés nem lett kirobbanó, de számomra még így is a legjobb sorozatos élményt hozta ezen az őszön.

Talán a történetvezetésbe lehet egy kicsit belekötni. Én legalábbis nem szeretem, amikor a két főhős két külön utat jár be, szinte nem is találkoznak, pedig karnyújtásnyira vannak egymástól. Hogy lehetséges ez? A próbatételek után Sam megsérült, haldoklott. Kórházba került, de kómába esett és gyakorlatilag mindenki lemondott róla, kivéve Dean.

Az a baj, hogy habár korrektül eljátszották az élet és halál párhuzamát, a továbblépés és megbékélést, de egy percig se gondoltam azt, hogy Sam valóban meg fog halni. Még ha egy évadzáróban látok ilyen jelenetet, akkor kicsit jobban kezd izzadni a tenyerem, de itt egyáltalán. Ettől függetlenül Dean törődése és tenni akarása jól megmutatta, hogy mit akartak az egészből kihozni az alkotók.

Feltűnt a színen egy új angyal, Ezékiel, aki segített hőseinknek. Itt jön a képbe az új szezon egyik fő csapásiránya. Sam csak úgy maradhatott életben, hogy Ezékiel megszállta őt. Pont úgy, mint régen Lucifer. Annyi a különbség, hogy a fiatalabbik Winchester ebből most semmit nem érzékel. Ettől még az idegen entitás benne van és teszi a dolgát (ami ugyebár kérdéses, hogy jó vagy rossz). Dean mindezt eltitkolja öccse elől, amiből jó nagy családi veszekedés lesz majd később.

A régi szerethető arcok közül tiszteletét tette Castiel, aki ebben az évben állandó szereplő státuszt kapott, Bobby is megjelent amolyan látomásként, Sam lelkéért pedig személyesen a Halál jött el. Crowley most nem volt, de a fent említett három ember nagyban hozzájárult a jó hangulathoz.

Kíváncsi vagyok mi lesz az évad másik fő történetszála. Hogy fog viszonyulni Cass a megváltozott szerepéhez? Mikor derül ki Sam számára, hogy valami nincs rendjén? Mi lesz az angyalokkal? Izgalmas évad elé nézünk.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről