Supernatural 8x17 - Goodbye Stranger

Ismét egy hosszabbra nyúlt szünet után jelentkezett új résszel a sorozat. Ki emlékszik még, hogy hol tartottunk? Bevallom, én nem igazán. Ahogy az lenni szokott, a visszatérő epizódra odatették magukat a készítők, összeverbuválták a bandát és elénk tálaltak egy itt-ott vérszegény, de alapvetően izgalmas és fontos részt. Már nincs sok hátra az évadból, nagyon félek, hogy összecsapják a lezárást. Kár lenne.

Ezúttal itt volt mindenki, aki számít (és persze él még). Castiel, Crowley, Naomi, Meg, na meg persze Sam és Dean.

Egy kicsivel korábbi, de annál fontosabb hír, hogy a jelek szerint Misha Collins (Castiel) állandó szereplő lesz a következő évadban. Ez mindenképp örvendetes, hiszen az egyik legjobb mellékszereplőről beszélünk.

A sztori az egyetlen, amivel nem vagyok teljesen kibékülve. Képzeljük csak el. Isten megalkotta az angyalok tábláját az idők kezdetekor, amiről nyilván mindenki tud és meg akar szerezni. Mindez persze egy elhagyott raktár alatt található és egyetlen kőfal választja el a külvilágtól. Nagyon hihető, hogy soha senki nem bukkant még rá.

A szereplőkre és a lendületre nem lehetett panasz. Castiel továbbra is Naomi irányítása alatt áll, aki módszeresen formálja át az angyal jellemét, kegyetlen zsoldost faragva belőle. Hőseink szokásos hazudozása is véget ért, kiderült, hogy Sam valóban beteg és nem véletlenül köhög fel vért véletlenszerű időpontokban. Dean nem hülye, rájön mindenre és elcsattan az őszinteség.

Meg is fontos láncszemmé válik ismét, mivel ő ismeri Lucifer kriptáinak rejtekhelyét, aminek egyikében található az angyalok táblája, amit mindenki meg akar szerezni. Crowley csak a sztori végén kapcsolódik be igazán, átsegítve a túlvilágra Meget. Igen, egy újabb nagyon régi karaktertől kell búcsúznunk.

A végén látott Castiel-Dean bunyó, pontosabban verés után Cass magához tért, nem áll többé irányítás alatt és nála van a tábla. Hogy mit kezd vele, azt csak ő tudja.

Összességében egy korrekt részt láthattunk ha leszámítjuk a logikai bukfenceket és egyéb talajtornákat. Egy régi szereplőt elvesztettünk. A hangulatra nem lehetett panasz.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről