Supernatural 7x09 - How to Win Friends and Influence Monsters

Az előzetest látva nem hozott különösebb lázba ez a rész. Erdő, vadászok, zsákmány, szerepcsere, stb. Mint valami B kategóriás horror. Szerencsére kiderült, hogy a trailer sokszor csalóka és egy egész korrekt tartalmú epizód kerekedett ki.

Hőseinket az élet ismét egy városkába sodorta, ahol valamilyen különös lény szedi áldozatait. A vadőrök megcsonkított tetemet találnak, de a marcangolás nem illik egyetlen állatra sem. A hivatalos vélemény mégis medvetámadásról ír, de a látszat mindig csal.

Sam és Dean mellé Bobby is felsorakozik a frontvonalra és a három veterán vadász beleveti magát a munkába. Hamar kiderül, hogy az eset némiképp összetettebb, mint gondolták volna. A leviatőánok masszívan benne vannak az események alakulásában. Még a nagyvezír, Dick is feltűnik, aki karakán figurának néz ki, de az „összephotoshoppolt” képektől azért eltekintettem volna.

A nyomozás megindul, hőseink a helyi étkezde ínyencségét, egy szendvicset tesznek meg első számú gyanúsítottnak. A felvetés helytállónak tűnik. A leviatánok igyekeznek egy saját készítésú droggal kordában tartani az embereket. A vérengzés csak mellékhatás, a purgatóriumból szökött teremtmények igyekeznek teljes kontroll alatt tartani a jó népet. Ezt a vonalat kicsit erőltetettnek érzem, de ha ez kell a történet kibontakozásához, ám legyen.

Dean is áldozattá válik, mivel nagy étvágya a szendvics útjába sodorja.

Az epizód vége érdekes fordulatot vett, valahogy sejteni lehetett, hogy Bobbyval történik valami. Kicsit furán hatott, hogy a leviatán vezér lőfegyverhez nyúlt. Bobby meglőtték, nem tudni mi lesz vele. Nem tartom valószínűnek, hogy elhalálozik, egyrészt ő az egyik legértékesebb karakter, másrészt ha ki akarnák csinálni az alkotók, inkább etették volna meg valamelyik pokolfajzattal. De valószínűleg ez a fordulat is kell az előrelépéshez, szóval legyen így.

Összességében egy jobb részt kaptunk, mint azt az előzetestől várni lehetett. Azt hiszem a szünetig még van egy rész, kíváncsian várom a fejleményeket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről