Supernatural 6x07 - Family Matters

Azt hiszem most láthattuk az évad eddigi legjobb részét, ami nem kis szó. A kritikán aluli rajt után olyannyira gatyába rázta magát a sorozat, hogy hétről hétre újra a legnagyobbak közé emelkedik. Nekem nagyon tetszik az új irányvonal, az új szereplők és persze az állandóság. Úgy fest az Apokalipszison túl is van élet, legalábbis a készítők mindent megtesznek, hogy mi is így gondoljuk. A legszebb az egészben, hogy egy ötéves átfogó történet lezárása után semmit nem veszített a sorozat a bájából. Remek teljesítmény, végtelenül profi megvalósítás.

Tovább...

Az előző rész végi jelenetsorral haladtunk tovább, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy Sam nem önmaga. Castiel gyorsan választ is adott a kérdésekre, a fiatalabbik Winchester lelke nem tért vissza a testébe a feltámadás után. Ezt úgy képzeljük el, mintha nem lennének érzései. Lényegében ettől ő még Sam, de mindenféle gátlástól és józan gondolkodástól mentesen.

Ez is egy kiváló ötlet, ami időről időre problémákat, súrlódásokat és drámát fog eredményezni. Ugyanis ez az állapot még egy darabig biztosan így marad.

Ha már a válaszoknál tartunk, kiderült még néhány fontos dolog. Tetszik, hogy nem húzták a végtelenségig a megoldást, hogy ki hozta vissza az életbe Samuel-t és Sam-et. Az epizód végére minden kiderült a tettes személyéről és motivációjáról.

Ezzel együtt új célt adva a sorozatnak, egy teljesen különböző problémakört festettek az évad köré. Mindeközben a tálalás is pompásan sikerült, ismét remek hangulatot kölcsönöztek a díszletek, a fények, stb.

Találkozhattunk az alfa vámpírral, aki minden vérszívó atyja, az egyik legerősebb lény ezen a világon. A legdurvább, hogy ő maga is kishal ahhoz képest, amiket az a bizonyos valaki tervez.

Nem hiányozhatott az emberi dráma, a család szerepe, amely mindig is mozgatórugója volt a sorozatnak. Kiben bízhatunk, ha már a saját rokonainkban sem tudunk? Dean nem bízhat meg fivérében, hiszen nincs lelke és bármire képes, hogy elérje azt, amit akar. Még azt is megkockáztatom, hogy nem is akar semmit ártót, egyszerűen képtelen megkülönböztetni a jót a rossztól, a helyest a helytelentől.

Azt hiszem elég jó irányba halad a sorozat, hosszas gondolkodás után se lehetne ennél ütősebb történet eszkábálni.

Összességében egy kiváló epizódot láthattunk, amely megadta az alaphangot a további részekhez. Végre válaszokat is kaptunk, nem húzták sokáig a rajongókat foglalkoztató rejtélyeket. Remek hangulat, élvezetes rész. Csak így tovább.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről