Supernatural 5x13 - The Song Remains the Same

Kicsit elgondolkodtam arról, hogy mennyire kellett ez a rész az évadba. Sőt, mennyi értelme van időutazós epizódnak egy olyan sorozatba, ami egyértelműen nem igényli ezt?

Igazából a kivitelezéssel nem volt problémám, de valahogy mégsem erőltetném az ilyet, mert rengeteg kérdést vet fel. Ezzel már el is árultam, hogy időutazós sztorinak lehetnek szemtanúi azok, akik megnézik a vadonatúj Odaátot.

Részletezem...

Gondoljunk csak bele, hogy ha az angyalok képesek az időutazásra és elvileg meg lehet változtatni a dolgokat, akkor nem sokat ér az idáig megtett út. Ha valami nem tetszik, mennyünk és csináljuk vissza.

Mert ugye senki sem mondta azt, hogy nem lehet változtatni, csupán nem tanácsos.

Én személy szerint feleslegesnek éreztem ezen dolgok bolygatását, főleg ebben a szériában. A Lostnak jól áll, de ide felesleges.

Történt ugyanis, Anna (az angyal) visszatért, állítása szerint megszökött odafentről és fejébe vette, hogy végez Sam Winchesterrel. Persze, mintha ez ilyen egyszerű lenne. Lucifer úgysem hagyná, hogy kedvenc porhüvelye oszlásnak induljon, ezért feltámasztaná.

Így hát Annának nem maradt más lehetősége, mint visszamenni az időben és kiiktatni Sam és Dean szüleit. Ők sosem látják meg a napvilágot, a pecsétek nem törnek fel és nem jön el az apokalipszis.

Könnyűnek hangzik, de sejthető módon minderre nem került sor, pedig szinte már mindenki nagyon akarta. Castiel és a fivérek követték Annát a múltba, összefutottak a szüleikkel, ma is tanultak valamit, de végül minden megoldódott és helyreállt.

Kérdem én, hogyha nincs semmi foganatja vagy legalább tanulsága egy ilyen meredek résznek, akkor mi értelme? A hülye amerikai nézők csak kattogni fognak, hogy akkor miért nem változtatnak ezen meg azon, ha már ilyen egyszerű, stb.

Na, mindegy részemről ennyi. Találkozunk jövőhéten.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről