Stargate Universe 1x15 - Lost

Ismét hozta nagyszerű formáját a Stargate Universe. Nagyjából azt kaptuk, amire az előző rész végi képsorok után számítani lehetett, plusz egy nem semmi befejezést. A sorozat utóbbi részei szinte kifogástalanok és nagyszerű szórakozást nyújtanak.

Tovább...

Ott fejeződött be az előző epizód, hogy a három tagú csapat a föld alatti járatban rekedt, a Destiny pedig kérlelhetetlenül fény feletti sebességre kapcsolt, magára hagyva túlélőinket.

Ezen problémakör mentén folytatódott ez az epizód. Dr. Rush és társai mindent elkövettek azért, kimenekítsék a csapatot, mikor a hajó kilép a fény feletti sebességből. A mentés nem egyszerű, mivel a fedélzeten lévő csillagkapunak már nem volt közvetlen összeköttetése azzal a kapuval, amely bolygón az emberek rekedtek. Kívül esett a hatótávolságon.

Ezalatt Eli-ék is mozgolódtak, kiutat keresve az útvesztőből. Ekkor gondolkodtam el azon, hogy mennyivel jobb lett a sorozat, mióta van normális története. Nem csak elnagyolt és összecsapott hülyeségek, amik senkit sem érdekelnek. Az első pár rész gyalázatos volt. Ez főleg annak tudható be, hogy apró, piti hülyeségeket állítottak középpontba.

Na, azért az emberibb, drámaibb faktorról azóta se mondtak le a készítők, amellyel nincs is semmi gond, ha jól tálalják a nézőnek. A mostani részben Greer visszaemlékezéseibe kukkanthattunk bele, miután egy komplett kőfal temette maga alá a férfit. Scott-ék azt hitték, hogy a derék katona meghalt, így továbbmentek a kapun keresztül, hogy megtalálják a Destiny-t.

Az élet furcsa fintora, hogy Greer döntött jól, aki tábort vert a csillagkapu közelében. Young ezredes felderítői megtalálták a férfit és visszavitték a hajóra.

Eli, Scott és Chloe már nem voltak ennyire szerencsések. Rossz irányba haladtak, egyre csak távolodtak a Destiny-től, míg végül kilyukadtak a sivatagos bolygón, ahol Dr. Rush is rekedt. Szerencsére Eli átlátta a helyzetet és belekukkantott a lezuhant idegen hajó adatbázisába és megnézte merre kell menni tovább a kapukkal.

El is jutottak a Destiny hatótávolságán belülre, de mire sikerült tárcsázni, már csak egyetlen perc volt hátra. Balszerencse, hogy Rush csapata is pont akkor ért vissza a fedélzetre, így lefoglalták a csillagkaput, hőseink nem tudtak tárcsázni. A legrosszabb hír pedig, hogy a hajó elérte az univerzum szélét. Ha elugrik, akkor soha többé nem lesz ezen kapuk hatótávolságán belül.

Márpedig mindez megtörtént. A 3 utazónak nem sikerült visszatérni, ott maradtak minden remény nélkül. Na, erre azt mondom, hogy hatalmas befejezése egy epizódnak.

Összességében egy kitűnő részt láthattunk, a hét nyertese ismét. Nagyon össze van rakva a széria, drámában és cliffhanger-ben nem szűkölködünk. Soha rosszabb részt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről