The Pacific - part 1

Tom Hanks és Steven Spielberg neve jól cseng, még akkor is, ha előbbi nem is tűnik fel a vásznon színészként. Az HBO méltán népszerű saját készítésű mini sorozatairól, amelyek világháborús eseményeket dolgoznak fel. Ezért is várták oly sokan a The Pacific - A hős alakulat című csodát. Ugyancsak világháborús sorozatról van szó, amely ezúttal nem a háború sújtotta Európába kalauzol el bennünket, hanem az ázsiai hadszíntéren történeteket meséli el.

Részletek a tovább mögött...

Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt mondom, hogy látszik a sorozaton, hogy nem kell élet-halál harcot vívnia a túlélésért, mint a többieknek. Ezzel azt akartam kiemelni, hogy nem vitték túlzásba az első rész látványvilágát és akcióit.

Látszik, hogy fel van építve a történet, nem fognak semmit elkapkodni vagy elsietni a készítők. Külön érdekesség, hogy egyszerre láthatták a nézők Amerikában a premiert és Magyarországon is. Hazánkban természetesen szinkronizált formában. Nem is tudom, hogy ilyenre volt-e már példa a múltban.

Aki látta régebben az Elit alakulatot, amely ugyancsak az HBO saját készítésű szériája, az betekintést nyerhet ebbe is anélkül, hogy megnézte volna a részt. Sok a hasonlóság.

Nekem picit csalódás volt a bevezető rész, mert kimaradtak az akciók, amelyek leültetik a nézőt a további epizódokra is. Amolyan prológus íze volt ennek. Bemutatták a szereplőket, elkezdődött a háború (számukra), de semmi több. A díszletek, a helyszínválasztás kiváló, ahogy szinte minden szakmai része a sorozatnak.

Az biztos, hogy a látványra nem lesz panaszunk, de kérdés, hogy milyen történettel rukkolnak elő. Úgy tűnik, hogy a készítők eltökélt célja, hogy a háborút a kiskatonák szemszögéből mutassák be. Csak azt tudjuk, amit ők is tudnak. Mint ahogy a filmben is elhangzott, az európai csatákkal nem kell foglalkozni, tegyünk úgy, mintha nem is tudnánk semmit.

Jól ábrázolták, hogy a katonák is csak emberek, pontosabban vannak köztük szinte még gyerekek, akik egész biztosan nem részesültek profi kiképzésben. Félnek, aggódnak, de büszkék arra, amit csinálnak. Ez az, ami nagyon érdekes és nehezen hihető. A hazaszeretet. A prológusban is láthattuk, hogy egyesek teljes letargiába estek, amiért egészségügyi okok miatt nem mehetnek háborúzni. Hátborzongató ilyet látni.

Mi sem példázza jobban, hogy a katona is ember, hogy az egyik éjszaka a szakasz tagjai lelőtték egymást, pontosabban a többség lelőtte azt az egyet, aki elment a fák közé könnyíteni magán. Egyszerűen nem tudták, hogy ki bóklászik az erdőben. Ez is a félelemre és a kiképzés hiányára vezethető vissza. Hiszen inkább lövök, mintsem engem lőjenek le.

Összességében egy látványos háborús sorozatnak ígérkezik, a megszokottól picit eltérő környezetben. Medal of Honor játékosoknak kötelező darab.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről