Life Unexpected 1x02 - Home Inspected

 

A második rész a szereplők megismerésére fókuszál. Megtudhatjuk, hogy Luxnak nehezebb élete volt, mint bárki is gondolná, és hogy honnan is csöppent hirtelen a két dilis mindennapjaiba. A történet halad előre, néha az az érzésem, hogy túl gyorsan is, persze biztos vagyok benne, hogy az íróknak még maradt ötletük.

Tovább...

Az első jelenetekben semmi meglepő, de annál szórakoztatóbb „történéseket” láthatunk. Nate a kocsmában sör pongozik (sör ping pong) a haverjaival és a vendégekkel, míg Cate reggelit próbál készíteni a hirtelen felbukkanó lánynak, persze a kukában landol. Látszik, hogy tehetségtelenek és egyáltalán nem szülőknek valók. Ez adja meg az egész rész hangulatát. Luxot iskolába kell vinni, Cate nem ér rá, így marad az egész éjjel alkoholizáló Nate. Szellemesen elmegy a lányért egy taxival. Lux persze nem sok időt töltött az iskolapadban, talán a portáig jutott el. Az eddigi „családjához” ment, azaz a pasijához, és még két ismerőséhez. Meg kell mondjam, eddig minden karakter kedvelhető volt. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus Bug, jó karakter. Ellenben Tasha és pasija stílusa nagyon nem jön be.

Egy kis realitás is volt a sztoriban, ami igazán tetszett. Cate felsőbb utasítás miatt kénytelen volt letagadni a lány létezését a rádióban. A rádiós műsorvezető szerint a hallgatók az igazat szeretnék hallani, de a kolléga azzal érvelt, hogy nem, csak azt hiszik, hogy az igazat szeretnék hallani. Nos ez megy az életben is mindenhol.

A rész fő szála, hogy a két emberünk átmenjen a gyámügy vizsgálatán. Természetesen ez okoz némi bonyodalmakat. Nate nem jó esélyekkel indul a kocsma-lakásával, és csak tovább rontja helyzetét, hogy nem képes kicserélni az elemet a tűzjelzőben, és hogy fő fényforrása egy vízipipa-lámpa. Valószínűleg az sem segített a helyzetén, hogy miután „kényszerítette” Luxot vezetni, az utcán csaptak egy kisebb balhét.

Úgy látszott, hogy nem kaphatják meg a lány felügyeleti jogát, de az éppen wii teniszt játszó barát szavai elgondolkodtatták Nate Bazile-t. Össze szedte magát, és hozta a legjobb formáját. A két szülőjelölt az utcán támadta le a gyámügyist, és már-már meggyőzték, de kiderült, hogy Lux kérvényezte a nevelőotthonba való visszahelyezését. Végül Cate vőlegényének, és a „padlásnak” köszönhető, hogy még is náluk maradt Lux.

A rész összességében nem volt rossz, átlagos, de élvezhető sorozatról van tehát szó, mely hű a műfajához. Kíváncsian várom, hogy az írok milyen történeteket csempésznek még bele az újonnan összekovácsolt család életébe. Egyelőre a nézhető kategóriában marad, aztán meglátjuk merre indul el a sorozat. A következő részek beszámolója még várható!

 

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről