Legend of the Seeker 2x4 – Touched

Az utóbbi részek miatt elkezdtem kissé aggódni, hogy unalmassá és egysíkúvá kezd válni a sorozat, de most sikerült egy egészen remek részt készíteni. Bár a Cara életével foglalkozó, előző, rész sem volt rossz. A lényeg az, hogy ebben a részben aztán volt minden, amit eddig megszokhattunk.
Ismét előtérbe került Richard és Kahlan hányattatott sorsú szerelme, közelebb jutottak a Könnyek Kövének megtalálásához is.

Lássuk…

A rész azzal kezdődik, hogy Kahlan a Fénylények segítségét kéri, hogy más Inkvizítorokat találhasson. Egyet talál is. Egy fiatal lányt, akit apja egy toronyszobában tart be-és elzárva a külvilág elől. A banda ismét szétválik, Richard Kahlan-t kíséri el a lányért, míg Cara és Zedd Pamorah-t ellenőrzik.
Mire a Kereső odaér, a lányt már elvitte az egyik szolgáló, aki egy varázslónak akarja eladni.
A varázslónak van egy Quillon-ja, ami előfordult már az első évadban is. Ez egy kő, mellyel el akarják szívni ennek a kezdő Inkvizítor lánynak az erejét.  Ez persze nem sikerül, hiszen Richard és az Inkvizítor Anya megmentik. De azt már nem tudják megakadályozni, hogy újdonsült kedvencük megérintse Flynn-t. A kislány, mivel szembántóan naiv, beleszeret Flynn-be, az meg persze viszont szereti és megszöknek jóakaróik elől.

Innentől kezdve vált számomra érdekessé az epizód.

Ez a világtól elzárt, csökkent értelmű remete lány megérinti Richard-ot is!

Azt meg ugye tudjuk, hogy ennek az egészségtelen kötelemnek mik az előnyei, hátrányai és következményei. Richard ebben az állapotban képtelen ellátni feladatát, míg szegény kislány meggondolatlanságával kivívta a szerelmes Kahlan keserű haragját.
Nekiugrik az Inkvizítor palántának, ám Richard ezt nem hagyja annyiban.
Szembe kerül egymással a két egykori szerelmes.
Na, ez igen! Erre azt mondom ez egy ötletes, feszültséget teremtő fordulat!

Ezalatt persze a varázsló és a Mord-sith sem tétlenkedik. Megtudják, hogy a sírhelyet Megbízottak őrzik, ám ez számukra nem jelentett problémát. Egy újraegyesülést követően, ahol eléggé feszült volt a hangulat, hiszen végezni akartak a lánnyal, hogy a két férfi felszabadulhasson, Flynn rúnájának segítségével kinyitják a sírt, ahonnan egy nyakékkel térnek vissza.
Történelmet írtak a sorozaton belül, ugyanis Cara és Kahlan együttműködik Richard és Flynn érdekében. A rész elején látott követ akarják megszerezni. Nem árulok el nagy titkot, hogy ez sikerül is, amivel véglegesen el akarják szívni az Inkvizítor lány erejét, hogy a Kereső megszabadulhasson.
Ám előtte a lány felajánlja Kahlan-nek a lehetőséget, hogy káros következmények nélkül együtt lehessen Richard-dal, és esetleg gyermeket is foganhasson tőle.

Hatalmas dilemma, mellyel már találkoztunk a sorozat során, és én örültem neki, hogy ismét előszedték. Főhősnőnk elfogadja végül az ajánlatot, de nem tudja úgy végigcsinálni, hogy Richard gyakorlatilag parancsra cselekszik és nem is rágondol. Szomorú…
Bár azért kíváncsi lettem volna az Inkvizítor Anyára, ahogy egyre gömbölyödő pocakkal forgolódik a harcokban… A lábait biztos nem emelgette volna olyan magasra… :D
A lényeg, hogy Kahlan lemond a lehetőségről, ám a Quillon-nal megszabadítják a Richard-ot és Flynn-t.
A két fiatal együtt távozik, a kis csapat pedig a nyakékben talált iránytűt követve útnak indulnak.
„A gömb majd mutatja a Kereső útját!”
Tetszetős rész volt, nem izgalmas, inkább feszült. Én azért még hagytam volna Richard-ot az inkvizítori mágia hatalma alatt, remek dolgokat lehetett volna kihozni egy ilyen helyzetből. Nem oldottam volna meg ilyen gyorsan az ügyet.
Az események ellenére, nem nevezném lelkizősnek sem, ami az első évadra eléggé jellemző volt.
Talán Richard kezdi megérteni és elfogadni, hogy Kahlan sosem lesz az övé?
Vagy ennyire erős a szerelmük?

Bizonyára a sorozatban fellelhető kérdések közül ezekre is választ kapunk egyszer.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről