Legend of the Seeker 2x15 – Creator

Az e heti Seeker-szerda alanya a 15. epizód, mely azt kell mondjam, kifejezetten jó volt. Mint azt bizonyára tudjátok az előzetesből, megjelent a Teremtő és nem igazán szimpatizál a Keresővel. Ha így is lehet csinálni a részeket, akkor nem értem miért traktáltak eddig ilyen-olyan töltelékekkel…
Na, de nem rinyálok…

Itt folytatom…

Kis csapatunk tovább rója a kilométereket, amíg egy faluba nem érnek, ahol az emberek az Őriző pestisében szenvednek. Richard-ban rögtön felébred a ’Bruce Willis’ – ösztön, vagyis:
„Meg kell menteni őket!”
Ám rá kell jönniük, hogy ez meghaladja a képességeiket, de ekkor megjelenik egy szemrevaló, fiatal, kissé kancsal nőszemély. A készítők valamiért nagyon favorizálják a szem tájékon apró testi hibával rendelkező nőket…

Ez a fiatal lány nem más, mint a Teremtő!

Sejthető volt, hogy az Őriző ellenpólusa is hamarosan meg fog jelenni a sorozatban, hiszen az egyensúlynak meg kell maradni. De a mód, ahogy és amiért beírták a történetbe az egészen rendhagyó!
A Jóság Hatalmas Istennője azért jött, hogy elpusztítsa az Alvilág Urának leghatalmasabb szolgáját… Richard-ot.
Erre már azért én is felkaptam a fejem. Ekkor kezdtem érezni, hogy ez még egy jó epizód is lehet.
A Teremtő meghallgatást tart, ahol részletesen és logikusan elmagyarázza, hogy miért is gonosz, alattomos és megvetendő a Kereső. Érvelésében nincs is igazán hiba. Sem a védekező Richard, sem Zedd, sem Kahlan nem tudja megfogni. Minden jel arra mutat, hogy az Igazság Keresője valóban az Őriző kezére játszik. Az előző részekből kivágott jelenetekkel támasztják alá a mondanivalót.
Még Richard is elkezd kételkedni magában.

Itt aztán jön a következő történeti csavar, amit elég meredeknek találtam, ugyanis besétál a színre a Teremtő anyja. Ráncoltam a szemöldököm erősen, de aztán megtudtam, hogy ez azért van, mert a Teremtőnek szüksége volt egy felnőtt emberi testre, hogy megtestesülhessen.
Ekkorra azonban el lettek vetve a kétely magvai. A Teremtő talán nem az, akinek kiadja magát?
Ezt egyébként nagyon értékeltem az epizódban, ahogy időzítették az egyébként is jó fordulatokat és meghagyták a végére a rejtélyt, hogy most mi is az igazság.
Ám a Scooby-Doo-effektus továbbra is uralja a sorozatot, hiszen a Teremtő azért jelent meg, hogy elpusztítsa Richard-ot. De mivel a férfi megmenti az életét, rögtön meggondolja magát!
Ennyi az egész? Felépít egy logikus és helytálló érvelést arra, hogy megmutassa, hogy a Kereső valóban az Őriző ügynöke – még ha öntudatlanul is – erre egy ilyen jelenet mindent megváltoztat benne.
Na, nem mondom Istennő létére határozott jellem…

A lényeg azonban az, hogy a rész jó volt. Érthetővé és megérthetővé váltak bizonyos előzetes epizódok történései. Mind csupán előjáték volt ehhez a drámai részhez.
Én a készítők helyében ráfeküdnék arra, hogy ez milyen változásokat okozott Richard jellemében…
De nem én írom a történetet…
Érdeklődve várom az elkövetkező részeket!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről