Fringe 3x21 - The Last Sam Weiss

Az évad a végéhez közeledik, nem meglepő, hogy a készítők belehúztak. A több részessé váló történet bevezetője elég szépen muzsikált. Minden adva volt, hogy a folytatás is hasonló legyen. Szerencsére nem szúrták el, valóban egy ízig vérig Fringe epizódot kaptunk, ahol a néző számára a következő lépés megjósolhatatlan.

A cím nem árul el sokat, mégis érdekessé teszi az epizódot. Sam Weiss minden erejével azon dolgozik, hogy segítsen Olivián és Peterön, akikkel mostanában jól kitol a sors. Peti kiütve fekszik egy kórházban, Olivia pedig tehetetlennek érzi magát és tudja, hogy minden perc számít.

Végig jó hangulatú volt a rész, visszahozta a régi Fringe atmoszférát, amely nagyon hiányzott ebből az évadból. A végére már szinte Lost hangulata támadt az embernek, hiszen egy hatást olyan ellenhatás követett, amelyre senki se számított. A készítők remekül értenek a pillanat megragadásához.

Tetszett a történet mozgalmassága. Nem éreztem, hogy egy helyben toporzékolunk, vagy agyatlan motivációk miatt történnének az események. Szépen összerakták a történetet, minden a helyén volt. Az előző rész kritikájában nem említettem, de John Noble még mindig zseniális színész. Mind a két részben hatalmasat alakított.

Az még kérdés, hogy milyen lesz a szezon kimenetele, mit tartogatnak nekünk az írók. Azt sem lehet még tudni, hogy a következő évadban miről lesz szó. A végét még elbohóckodhatják, de ez a két epizód felfedte számomra, hogy igen is ennek a sorozatnak vannak még tartalékai és helye van a képernyőkön. Persze nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy maga a szezon nagy része kínszenvedés volt, mindenféle Fringe-elemek nélkül, ami elég sajnálatos.

Hogy visszakanyarodjak kicsit a történethez, minden továbbra is a gépezet körül zajlott. Egyre több különös esemény üti fel fejét a világon, ezért mindenképpen tenni kellett valamit. Walter ötlete nyomán a masinát elszállították a Liberty Islandre, ahol a másik világban is található a gép, így talán nyernek némi időt. Közben Olivia előhúzta a tarsolyából hiper-szuper mentális erejét és beengedte Petert a gépbe, aki elég furán viselkedik, de legalább már magánál van.

A záró képsorok pedig magukért beszéltek. Nem lövöm le a poént, akit érdekel úgyis megnézi.

Összességében egy nagyszerű részt láthattunk, ahol ismét minden a helyén volt. A régi szép idők atmoszférája jó hatást gyakorolt a sorozatra. Már nincs sok hátra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről