Fringe 3x04 - Do Shapeshifters Dream of Electric Sheep?

Páros rész lévén most a mi világunk eseményeit bonyolítottuk le. Ismét felemás érzések kavarognak a résszel kapcsolatban. Ha átgondolom, akkor inkább csalódás, mint pozitív, de lényeges gondok nincsenek. Ellenben az egyik kedvenc szereplőmet lenullázták, valószínűleg többé nem látjuk viszont. Az a bizonyos probléma, amiről már annyit írtam, továbbra is fennáll és úgy tűnik ez az állapot így is fog maradni még egy jó darabig. A Walter körüli „felfordulás” pozitív hatásokat váltott ki, mindjárt részletezem is.

Tovább...

Minden probléma fő forrása egy magas rangú kormányember autóbalesete. A férfi élte nyugodt kis világát, amíg bele nem hajtottak oldalról. Nagy megdöbbenést keltett, amikor kiderült, hogy a férfi nem igazán ember, sokkal inkább alakváltó, aki beszivárgott ebbe a világba, hogy magas pozíciót betöltve hatalomhoz jusson.

Dr. Bishop és csapata azonnal ráállt az ügyre, miután Newton sikeresen kiiktatta alakváltó kollégáját. Ugye emlékszünk, hogy ezek a lények nem emberek, hanem félig gépek, félig élők. Newton meg volt győződve, hogy tönkretette annyira az alakváltót, hogy abból semmi infót se tudjanak kinyerni hőseink. Walter Bishop előtt azonban nincs lehetetlen, ezért a gonoszok nem lehettek nyugodtak. Főleg azért nem, mert a „férfi” tudott mindent a hadműveletekről, az Ál-Olivia beszivárgásáról, stb.

Bishop doki új szerepköre sok lehetőséget sejtet. Mint ahogy a korábbi részekből megtudhattuk, ő örökölte a Massive Dynamic-ot, ami komoly áttörést eredményezhet kísérleteiben. Nem is habozott sokat, ez az alakváltós incidens komoly lehetőséget biztosított, hogy kiaknázhassa a cégben rejlő lehetőségeket. A dolog ezen része kifejezetten tetszik. Új helyszínek, új kütyük, stb.

Azzal viszont továbbra sem tudok kibékülni, hogy a túloldali Dunham ügynök az orránál fogva vezet mindenkit. Bár ebbe inkább nem mennék bele újra.

Ami meglepő, hogy a fináléban látott nagy hajsza után elkapták Newton-t, akit Ál-Olivia likvidált. Konkrétan kifolyt az agya (vagy mije). Nagyon kár érte, hiszen remek karakter volt, aki igazán hatásos ellenségnek bizonyult. Úgy tűnik nem találkozunk már vele, ami mindenképp hiányérzetet fog okozni. De legalább egy fontos szereplőt kiírtak könyörtelenül.

Összességében egy közepes Fringe epizód, amely történetében hozott érdekességeket, de még mindig vannak fájó és idegesítő pontok. A baj csak az, hogy ez az érzés az idő előrehaladtával csak nőni fog.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről