Fringe 2x10 - Grey Matters

A Fringe is elköszönt, így 2009-ben már nem láthatunk több részt.

Kifejezetten jóra sikeredett a búcsú, érdekes, szórakoztató és sok kérdésre választ adó epizódot láthattunk. Ismét Walter Bishop volt a középpontban. Valahogy az ilyen részek sosem okoznak csalódást.

Most sem történt másképp.

Tovább...

A főszállal foglalkoztak végig.

Eleinte nem sokat lehetett érteni abból, hogy mi is folyik itt valójában. Elmegyógyintézetben kezelt betegek kezdtek hirtelen meggyógyulni. Nem csodáról van szó, csupán a gonosz felfedte igazi arcát.

Nem is akárkit ismerhettünk meg közelebbről, Thomas Jerome Newton-nal már találkozhattunk korábban, csak akkor még nem volt feje. Őt egyébként Sebastian Roché személyesíti meg és úgy tűnik végre kapott a sorozat egy méltó főgonoszt.

3 páciens fejéből operáltak ki egy agydarabkát, amely később kiderült, hogy Walter Bishop személyes tulajdona volt sok évvel ezelőtt. Emlékeket tároltak bennük, de csak az volt képes elolvasni, aki tudta a módját.

Lényeg, hogy Dr. Bishop kellett a titokzatos emberkéknek, akik mindenre képesek az információért cserébe. Ez pedig, hogy miképp lehet portált nyitni a másik világba.

Nagyon jó volt látni, hogy Walter Bishop néhány percig régi önmaga lehetett. Valószínűleg nem annyira szerethető karakter, mint most, de mindenképpen érdekes élmény volt.

Lényegében a csúnya gonosz emberek célba értek
, megszerezték amit akartak. Velünk nem közölték a részleteket, de majd kiderül.

Külön érdekesség, hogy Peter és Walter kapcsolata részről részre fejlődik. A fiú nagyon aggódott az apjáért, ezt több jelenet alkalmával is igyekeztek a készítők a szemünk elég tárni.

Ha így folytatódik a széria, akkor nem kell már sokat várni, hogy bedurvuljanak az események és talán elkezdődik az invázió a mi világunk ellen. Csak sajnos a Fringe nem az a valami, ahol mindent nagyon el szoktak volna sietni. Meglátjuk.

Lényeg, hogy ez a rész nagyon kellett, mert nagyon fontos események történtek.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről