Doktor House 6x12 - Moving the Chains

Ez a House epizód kicsit jobb volt az átlagnál, de még így sem tudott lenyűgözni. A szokásos sablont erre a részre is lazán ráhúzhatjuk, mégis volt benne valami érdekes.

A megszokott különös betegségben szenvedő páciensen kívül többet foglalkoztak az orvosok magánéletével és nem megszokott módon több háttérszálat is fellelhettünk.

Máris részletezem...

Betegünk egy amerikai focijátékos volt, aki rosszul lett a pályán és heves dühkitörést kapott. A férfi nem mellesleg amolyan nagy maci alkat, tipikus melák, akinek anyuci az egyetlen támasza.

Miután Doktor Househoz és csapatához került az ügy, mindennel próbálkoztak, hogy rendbe tegyék a „nagy meccsre”. Jobban lett, rosszabbul lett, stb, stb.

Végül amikor megint jobban lett, mindenképpen el akart menni a hőn áhított mérkőzésre, pedig orvosai figyelmeztették, hogy a közel 3 hetes kezelésnek még csupán az első napján van túl. Nyomatékosították, hogy igen nagy eséllyel „meg fogsz halni a pályán b*szd meg!” Anyuci meg csak nézte, hogy fia kisétál a kórteremből. Felettébb életszagú.

Még szerencse, hogy Forman – etikátlan módon – tett valami szert a bogyójába, amitől átmenetileg megvakult, így pályára sem léphetett és visszatért a kórházba. Aztán House meredten bámult a semmibe és eszébe ötlött a megoldás, ami véletlenül tökéletes lett és megmentette betegünket.

Ennyit a főszálról, nézzük a mellékvágányokat. Mindez 3 részre tagolható.

Forman és frissen szabadult (börtönből) testvére közötti családi kötelék.
House alkalmazta a srácot, Formanből heves indulatokat kiváltva ezzel. Ugyanis a két testvér nem ápolt felhőtlen viszont, mivel a férfi szinte többet volt rács mögött, mint nem. Aztán szépen kibékültek és mindenki happy lett.

House és egy srác esete.
Na, ezen jócskán megrökönyödtem. Ez is olyannyira életszagú, hogy már 200 km-ről lehet érezni. A hülye idióta hivatásos katona „gyerek” nem akart elmenni a háborúba, mivel a nője babát várt, ezért hát próbált nem megfelelni az orvosi alkalmasságin. A próbálkozások nem hatották meg House dokit. Az incidensnek az lett a vége, hogy a pöcsfej lábon lőtte magát, elfertőződött, nem kért antibiotikumot és le kellett vágni a jobb lábfejét. Na, ez aztán biztos, hogy pontosan így történik a valóságban is. Hogy máshogy?

Az utolsó mellékszál volt a legpozitívabb. Valaki betört Wilson és House otthonába és különféle cselszövéseket követett el a két férfi ellen, akik eleinte egymásra gyanakodtak. Aztán a csibész lelepleződött és ennyi.

Összességében egy szokásos Doktor House epizód. Aki nyomon követi az írásaimat, az pontosan tudja, hogy ez bizony nem sok pozitívat jelent.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről