Doktor House 6x03 – The Tyrant

Jajj emberek, engem egyszer a House fog a sírba vinni.

A múlthéten annyira mérges lettem rájuk, hogy sablonosak és vérszegények a részek, erre most előrántottak egy ilyet a kalapból.

Vicces volt, szórakoztató, igazán drámai, mégpedig úgy, hogy végig tudta tartani a szintet. Szubjektív vélemények következnek: naiv módon azt hittem, hogy ez az epizód is szörnyen rossz lesz és ismételten olyanokat írok, amiket nem szeretnék. Szó sincs erről.

Nálam a hét epizódja volt minden közül, amit nézek!

Nézzük a diktátor szemszögéből a tovább mögött...

Egyszerűen minden tetszett, amit felvonultattak. Az orvosok úgy viselkedtek, ahogy az elvárható (na azért erre később még kitérek), a beteg teljesen korrekt volt, akit James Earl Jones kiválóan keltett életre, House és a heti „balhéja” szórakoztató és humoros volt. Sőt még a végén azt is láthattuk, hogy milyen lenne a jó öreg Greg Dexter Morgan-nek.

Egy Dibala nevű diktátor volt a héten a páciens, akinek szokás szerint olyan nyavalyája volt, aminek kiderítése komoly diagnosztikai erőfeszítéseket igényelt. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a kiváló James Earl Jones által megformált alak állítólag százezrek haláláért felelős. Komoly morális kérdéseket boncolgattak az alkotók azzal, hogy az orvosok is elgondolkodtak, hogy érdemes-e megmenteni egy olyan embert, aki ugyanazt fogja csinálni, mint betegségét megelőzően, ha kikerül a kórházból.

Persze mindenki helyesen cselekedett, illetve maradjunk annyiban, hogy ahogy egyéni értékrendjül ezt megengedi. Nem titkolózok tovább, Chase megölte a beteget azzal, hogy hamis labor eredményeket adott át, kezelték a nem megfelelő betegségre és meghalt. Foreman rájött a turpisságra és rendesen kiakadt, de nem jelentette fel kollégáját. Úgy fest ez a kettejük titka marad, legalábbis egy ideig.

Ja, ha már itt tartunk. Taub egyáltalán nem kapott szerepet, 13 pedig csak néhány jelenetben tűnt fel, de nem orvosként, csupán barátnőként. Cameron és Chase töltötték be a személyzeti gondokkal küzdő osztály réseit. Jó volt őket újra akcióban látni. Még Chase idegesítő ausztrál akcentusát is el tudtam viselni. Oh és majdnem kihagytam, hogy visszatért House, de még nem főnökként, hanem tanácsadóként, ameddig vissza nem kapja az engedélyét. Foreman volt a rangidős, ezért mindenki az ő parancsait leste, persze House ezt nem mindig hagyta és igyekezett letörni az új vezető szarvait. Néhol ezen próbálkozások is vicces jelenetekbe torkoltak. Azért el kell ismerni, hogy Foreman állta a sarat.

House másik történetszálában meggyűlt a baja az egyik lenti lakóval, aki egy vietnami veterán, aki elvesztette a fél karját. Elég bosszantó figura, aki kivívja magának a tiszteletet rossz modorával és ellenkezést nem tűrő magatartásával. Pedig Gregory próbált vele kedves lenni, de nem jött össze. Aztán végül a Dexter-es módszer vált be. Nem árulom el, nézzétek meg!

Összességében elég komoly témával foglalkoztak, Chase bele is bukott. Kiváló epizód volt, az elejétől a végéig jól össze volt rakva. Köszönjük szépen!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről