Dexter 6x01 - Those Kinds of Things

Kicsit váratlan módon kezdett a hatodik évad. Nem kifejezetten a történetre gondolok, hanem, hogy nem is kellett volna még látnunk az epizódot. A lelkes kalózok mégis megszerezték, felkerült a netre, így mi is megnézhettük. A fenti képecske a hatodik évadhoz készült, nem véletlenül vannak hősünknek szárnyai. A vallás központi témakörré fog válni az egész szezon során, ez már a bevezetőből világossá vált. Az új fő gonosz nagyon ígéretesnek tűnik.

Edward James Olmos remek alakítást nyújtott az összes Battlestar Galactica epizódban. Rajongóként külön öröm számomra, hogy valószínűleg ő fogja megszemélyesíteni Dexter papa legújabb nemezisét.

Ahogy az már lenni szokott, nem sok változott. Eltelt némi idő, Maria és Angel elváltak, Dexter még mindig régi szenvedélyének hódol, az emberölésnek. A szokásos lassú kibontakozás ismét jelen van. Furcsa is volt látni egy Supernatural után a Dexter nyitányát.

A Miami rendőrség ködös hétköznapjait egy egészen különleges gyilkosság borzolta. Nekünk megmutatták az elővetőket. Egy idősebb férfit (Olmos), aki a háttérből irányítja, biztatja fiatal tanítványát. Nem nehéz kitalálni, hogy cselekedeteik vallási indíttatásúak. Az elkövetés módja kissé szokatlan, de az áldozat megtalálása még érdekesebb. Kígyókat varrni egy felvágott ember testébe még a sokat látott Dexter szívét is megdobogtatja.

Az epizód többi része szépen csordogált a maga tempójában. Nyugodtan mondhatjuk, hogy helyenként unalmas is volt, mégis képes volt lekötni a néző figyelmét. Nagy fegyvertény a sorozat állandóság iránti vágya. Ez most még szimpatikus dolog, de nem szeretném, hogy átcsapjon ismét bugyuta jelenetek tömkelegébe. Továbbra is azt gondolom, hogy alapvető változásokat kellene eszközölni a szérián ahhoz, hogy új impulzusok költözzenek bele. Nem tűnik úgy, hogy ez idén bekövetkezne.

A vallás témaköre még hozhat érdekes jeleneteket. Főleg az ellentét új gyilkosaink és címszereplőnk között. Dexter nem hívő ember, ő sokkal racionálisabban gondolkodik. Természetéből fakadóan feltehetően nem is érti teljesen milyen lehet hinni a spirituális világban. Mégis valami közös van bennük. Az önkifejezés módja, amit a gyilkosságok testesítenek meg.

Meglátjuk mit hoznak össze az alkotók idén.

Összességében egy lassan építkező bevezetőt láthattunk, amelyen egyáltalán nem kell csodálkozni. A Dexter legjobb évadai is ugyanígy kezdődtek. Edward James Olmos egyértelműen jó választás.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről