Dexter 5x01 - My Bad

Azt hiszem a legjobb évadkezdésnek lehettünk tanúi. A Dexter rajongók már tűkön ülve várták ezt a napot, hiszen kedvenc sorozatgyilkosunk visszatért. Az előző évad végi képsorok láttán bátran reménykedhettünk, hogy itt bizony hatalmas változások várnak ránk. Nem kellett csalódnunk, a nagyok közül mindenképpen a Dexter évadnyitójára kellett eddig a legjobban odafigyelni.

Tovább...

Nekem az előző évad nagyon tetszett, mivel sikerült egy olyan gonoszt találni, aki képes felvenni a versenyt hősünkkel. Ezt mi sem példázza jobban, mint hogy egy kis meglepetést hagyott a férfi lakásán, mielőtt Dexter hullazsákjában végezte volna. Rita halott.

Ezekkel a képekkel fejeződött be a negyedik évad és pont itt vette kezdetét az ötödik. Nagyon kemény rész volt. Az írók mindennél jobban szerettek volna az érzelmekre hatni, ami maximálisan sikerült. Tökéletes kezdés.

Érdekes, hogy pont azt a karaktert tették el láb alól, akinek hiánya mindent képes megváltoztatni. Nagyszerű húzás, a történet szempontjából mindenképp. Egy egészen új megközelítésben láthattuk a mindig magabiztos Dextert, aki látszólag elvesztette a fonalat és alig volt képes megbirkózni ezzel az új helyzettel. Mindezek mellett pont úgy viselkedett, ahogyan azt elvárhatnánk egy „ilyen” embertől.

Lényegében semmi másról nem szólt a rész, mint Rita haláláról, az azt követő teendőkről és az időközben felszabaduló érzelmekről. Persze a csinos szőke hölgy nem tűnt el végleg a sorozatból, legalább az évadnyitóban helyet kapott, visszaemlékezések formájában. Érdekes és sokatmondó jelenetek voltak ezek.

Volt egy pillanat, amikor elhitették velünk az alkotók, hogy Dexter kereket old és új életet kezd valahol máshol, egy egészen új környezetben. De csupán a saját érzései elől próbált menekülni, ahogy egy normális ember tenné. Ebben a jelentben mutatkozott meg a sorozatgyilkos legemberibb arca. Nem mellékesen óriási képsorok voltak ezek. Michael C. Hall zseniálisat alakított megint.

Végül Dexter visszaért a temetésre, ahol elmondta búcsúztató beszédét, miközben ő maga is kicsit okosabb lett.

Még nem tudni milyen irányba fog tovább haladni a széria, sok felderítetlen út közül választhatnak a készítők. A hírekből azt lehetett leszűrni, hogy ebben az évadban nem lesz fő gonosz, de ez még nem jelenti azt, hogy fő szálra sem kell számítanunk. A helyzet érdekes, kissé zavaros, mivel Quinn határozottan azt gyanítja, hogy Dexternek van köze Rita halálához és egész biztos érdekes szituációkat fog szülni a továbbiakban.

Összességében egy zseniális kezdés a sokak által istenített sorozattól. Nagyszerűen megoldották a készítők azt a feladatot, amit saját maguk teremtettek az előző évad utolsó képsoraival.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről