Daisy

Eddig nem sok koreai filmet láttam, de nemrégiben egy barátnőm felhívta a figyelmemet egy koreai színésznőre, Yun Yi Hiun-ra. Négy filmjét néztem meg összesen a múlt héten. Ebből arra jutottam, hogy teljesen más ezeknek a filmeknek a kultúrája, mint az amerikai vagy európai filmeké. Például szinte sosincs happy end a filmekben. A négy közül nekem a Daisy tetszett a legjobban! Ez egy 2006-ban forgatott romantikus dráma.
Három főszereplője van, így ebből már következtethetünk, hogy egy szerelmi háromszög épül fel a szemünk előtt! A történet Hollandiában, nagyrészt Amszterdamban játszódik. Egyszerre izgalmas, és romantikus is megható is egyben, mindenképp érdemes megnézni!

Tovább

Először megismerünk egy fiatal festőlányt, Hye Young-ot. Elmeséli nekünk történetét. Egy fiúra vár, akit az igazinak hisz. Egy fiú, akivel még sosem találkozott, de mégis szerelmes belé. Hogy miért? A százszorszép (daisy) miatt. Na ezt most kifejtem! Szóval történt egyszer, hogy Hye Young (Yun Yi Hiun) egy vidéki kis faluban volt a nagyapjával. Imádott ott festeni. Mindennap kiment a rétre és festett: százszorszépeket, napraforgókat stb. Mindig átment egy farönkön, ami egy folyó fölött feküdt. Egy napon megbotlott, és beesett a folyóba. Nem lett baja, de többé nem ment a rönk felé. Inkább más tájakat festett le.
Egyszer arra megy és látja, hogy valaki épített egy hidat és odatette a táskáját, amit elvesztett, amikor besett a folyóba. A lány nem tudja ki építhette, de a levegőbe kiálltja, hogy köszöni…
Hazatér Amszterdamba. Mindennap küld neki valaki egy csokor vagy egy cserép százszorszépet. Hye biztos benne, hogy a „hídépítőtől” kapja. Innentől kezdve vár rá! Közben dolgozik is, portrékat készít egy amszterdami téren.
Egy nap leül a székébe egy férfi egy cserép százszorszéppel. Hye biztos benn, hogy Ő az. Végre eljött érte! A férfit Jeong Wool-nak hívják. Ő is elmeséli történetét. Ebbe nem mennék bele. Annyit árulok el, hogy a férfi rendőr.
Találkozgatnak, de a lány nem kap többé százszorszépet… Ekkor sorsfordító esemény történik! Egy lövöldözés tör ki a téren. Eltalálják mindkettőjüket. Hye a találat miatt megnémul. A rendőrnek nem lesz baja, vissza kell mennie Koreába dolgozni.
Ezután megismerjük a harmadik szereplőt, Park Yi-t. Mondhatni ő a rosszfiú. Ő egy bérgyilkos. De olyan dolgokat mesél el nekünk, amiből kiderül nem is rossz ember.
A szerelmi háromszög többször összegubancolódik. De nagyon izgalmasan alakulnak az események. Ismét nem szeretném lelőni a poént (szó szerint). Azért írom, hogy szó szerint, mert több lövés is eldurran, és a szerelmi háromszög fogyatkozni kezd! Természetesen az is kiderül, hogy ki a százszorszépes fiú!
De nem mondom el, hogy kivel mi történik, mert érdemes megnézni ezt az izgalmas, romantikus filmet! A jó hír, hogy ehhez a filmhez nem kell zsebkendő! Megható, de nem az a sírósfajta!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről