Being Human US 1x01 - There Goes the Neighborhood: Part I

Egyre népszerűbbek a külföldi sorozatok amerikai feldolgozásai. Bizony, ha már nem tudnak az alkotók újat kitalálni, logikus lépés, hogy olyan anyaghoz nyúlnak, ami más országban már sikerrel vette az akadályokat, remélve, hogy az amerikai nézőknek is tetszeni fog. A Being Human angol felmenőkkel büszkélkedhet. A szigetországban épp a napokban debütált a széria harmadik évada, ezzel párhuzamosan mutatkozott be a pilot az USA-ban.

Tovább a teljes cikkhez...

Volt szerencsém látni annak idején a Being Human angol változatának bevezető részét, mikor a sorozat Magyarországra is megérkezett az AXN jóvoltából. Nem vagyok oda szigetországi rokonaink munkájáért, az angol sorozatoktól valahogy mindig távol álltam. A Being Human eredetije nem volt vészesen rossz, de nem csinált annyi kedvet, hogy folytatni akarjam.

Az amerikai feldolgozással már más a helyzet. Sokat vártam tőle és nem is kellett eddig csalódnom. Valahogy a tengerentúlon jobban tudnak hatni a nézőre, számomra ők sokkal szórakoztatóbbak. Már csak a nevek miatt is érdemes odafigyelni a SyFy új üdvöskéjére, mivel Sam Witwer kapta meg az egyik főszerepet, akit több sorozatból is ismerhetünk. Nekem még a The Force Unleashed játékból maradt emlékezetes, de feltűnt még a Smallville-ben és a Csillagközi Rombolóban.

Aztán ott van még a zseniális Mark Pellegrino (Lost, Supernatural, Dexter), aki szintén kiveszi a részét a széria (esetleges) sikeréből.

A történet nem sokat változott az angol verzióhoz képest, az alapfelállás ugyanaz. Együtt „él” albérletben egy szellem, egy vérfarkas és egy vámpír. A különös trió persze mindenféle furcsa helyzetbe keveredik, amiből nem könnyű kimászni.

Fontos megemlíteni, hogy bár a történet elég mókásan hat így leírva, szó sincs arról, hogy a sorozat valami elvetemült marhaság lenne. Ellenkezőleg. Nagyon is realisztikusan mutatják be a helyzetet, komollyá téve a sztorit. Ha valaki egy abszurd vígjátékra számít, annak csalódnia kell.

Aki fogékony a műfaj iránt, mindenképpen adjon egy esélyt a sorozatnak, még akkor is, ha az eredeti Being Human nem tetszett. Ez a változat sokkal szórakoztatóbbnak ígérkezik. Nem mondom, hogy egy új Lost van születőben, de könnyed délutáni kikapcsolódásnak ideális. Meglátjuk miként alakul a jövő, különösképpen, hogy egy külföldön befutott széria miként tud utat vágni magának az ígéret földjén.

Összességében egy korrektül megkomponált bevezetőt láthattunk, amely nekem jobban tetszett az amerikai változatnál. Hogy kedvet csinált-e a folytatáshoz? Igen.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről