American Horror Story 1x06 - 1x09

Akit eleddig még nem ragadott magával a széria hangulata, az innentől kezdve lesz menthetetlen. Hiszen a történet elkezd igazán kibontakozni, apróbb rejtélyekre derül fény, jobban megismerjük a szereplőket, fény derül némelyek motivációjára, a palástolt kapcsolatokra.
Elszabadulnak az indulatok, miközben a legnagyobb titok – a Ház maga – még mindig felderítetlen.
Ám a 9. részben elkezdtek gyülekezni a vészmadarak és a fekete felhők, már ami a sorozat további megítélését illeti.


Az ötödik résszel hagytuk abba, mely lezárta a különös halloweeni eseményeket, de mindezzel csupán egy újabb feszültség teljes fejezetet nyitott ebben az amerikai horror történetben.
Rögtön kezdésként lerántják a leplet az egyik legkülönösebb karakter múltjáról, ez pedig Tate (Evan Peters). Mindez persze az előző részhez kapcsolódik. Violet nyomozni kezd a fiú után és, amit megtud, az a szakadék szélére sodorja őt. Eddig sem érzelmileg éppen kiegyensúlyozott, pláne mióta a házba költöztek, de most aztán végleg kikészül. Elvész a valóság és a képzelgések között és ebben a friss szerelme, Tate nem tud a segítségére lenni. Mi több…
A lány zavart és fél, nem tudja, mit tegyen, minden kételye eloszlik azonban, amikor Constance-nál (Jessica Lange) találkozik egy médiummal.
A két fiatal szerelme még bizonyára érdekes hajtásokat hozhat…

Ebben a felvonásban igazán nem is történik más, egyértelműen Tate karakterének árnyalása volt a lényeg. De azért történtek más, nagy horderejű dolgok is, amik a továbbiakban fontossá, illetve központivá válnak.
Egyrészt Vivien és Ben házassága véget ér, míg a feleség méhében fejlődő életeket megbélyegzik, mint „tisztátalant”.
Hogy ez mit jelent, azt hiszem, még ebben a szezonban kiderül.

A folytatásban pedig megint egy fontos – ezek a készítők nagyon értik a dolgukat – szeletét taglalták. Az elátkozott épület mibenlétéhez ugyan nem kerültünk közelebb, de jobban megismerhettük az első lakókat, Montgomery-éket (Lily Rabe, Matt Ross), akik már eddig is feltűntek, de teljes történetük eddig elmeséletlen maradt.
Ezzel felvezetik a születendő gyermekek fontosságát is, mely a továbbiakban a leglényegesebb dologgá növi ki magát.
Eközben az eladásra ítélt házra ajánlat is érkezik és a kétarcú Moira (Frances Conroy/Alexandra Breckenridge) mindent megtesz, hogy a hányatatott életű család helyére mihamarabb új költözhessen. Emellett a családját felgyújtó Harvey és Constance közötti kapcsolat is feltárul.

Ezzel elérkeztünk az évad eddigi legkiemelkedőbb, legjobb epizódjához melyben kitárgyalják az emblematikus figura, a fekete, gumicuccos alak históriáját, mely az előző tulajokhoz, a homoszexuális párhoz kapcsolódnak. Azt is megtudjuk, hogy időről-időre ki ölti magára a ruházatot. Nem is gondolnánk…
A házra vonatkozólag is gazdagodunk némi információval, hiszen szinte kimondják mi is a helyzet vele, mit tesz a lelkekkel, hogyan, de hogy miért, az egyelőre titok.

Hayden (Kate Mara) elkezdi kiépíteni a hídfőállásait holtak és élők között egyaránt hadjáratba kezd a lakók, elsősorban Vivian ellen.
Célja természetesen Ben, mi más. Illetve terveket szövöget valamiféle kárpótlásra is, amiért elvették tőle a születendő gyermekét. Az elhagyott, bánatos fiatal lány nyughatatlan lelke nekiáll, hogy káoszt teremtsen a házban.Mindezt meglehetős siker jellemzi.
Ennek folyományaként sikerül is eltávolítania a ház úrnőjét az épületből…

A kilencedik epizód is hatalmas dobással indult, hiszen a készítők – kreativitásukról tanúbizonyságot téve – belevonták a történetükbe, a Fekete Dália elhíresült esetét. A mai napig felderítetlen, megrázóan brutális gyilkosságot természetesen a saját szemszögükből mutatják be, úgy hogy az illeszkedjen a sztorijukba. Tehát Elizabeth Short (A Fekete Dália) megjelenik a házban és kezeltetni (is) szeretné magát Bennel. Őt a jól ismert Mena Suvari alakítja. Moirával együtt izzasztó párost alkotnak…
Ben tudta nélkül elszabadítja a poklot, amikor összetöri Hayden szívét, miközben a szülőpár olyasmit tud meg a születendő gyerekekről, amit ugyan a néző már tudott, de a kettejük kapcsolatát csak még tovább rontja. Egészen a gyűlöletig.
És itt következett el az a pont, ahol a készítőkkel elszaladt a ló. Ugyanis elkezdték belekeverni az Antikrisztust. Ez azért már egy kicsit sok.
Ekkora klisét már azt hiszem, ez a széria sem bírna el.
Bár majd meglátjuk mi sül ki ebből, mi a szándékuk ezzel az új ötlettel, de ha azt választják, amire gondolok és elindulnak ezen a Sátán-vonalon, akkor az sokat árthat ennek az eddig remeklő sorozatnak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről