Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 4x12 - Still

A feliratkészítőknek kicsit lazább dolguk lesz most. Elég meglepő volt, hogy 7 percnek kellett eltelnie, amíg valaki megszólalt. A dialógusok ezt követően sem szárnyaltak túl magas ívben, ami még nem is lett volna baj, de maga az epizód hangulata sem jött át úgy, ahogy szokott. Egy elég gyengécske etapon vagyunk túl, amin nagyon az látszott, hogy lehetőleg minél kevesebb pénzből legyen kihozva a mondanivaló.

Beth és Daryl útját követhettük nyomon.

Ők ketten ugyebár pont az ellenkező irányba haladtak a sínek mentén, mint a többiek. Szegények már az elején rossz döntést hoztak.

Nem tartom rossz húzásnak, hogy egy csapatba kerültek a börtön ostroma után, de sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az egészből. Jó, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vége nem lett olyan rossz, de az eleje és a közepe csapnivalóan gyenge volt.

Ennek a sorozatnak a páratlan hangulata mindig magával tud ragadni. Mindig várom, hogy újabb és újabb helyeket fedezzenek fel hőseink, mutassanak a készítők még többet ebből a remekül megkomponált világból. Sajnos most semennyire nem volt jellemző ez a fajta atmoszféra. Túlságosan önismétlő volt. A felakasztott emberkék ötletesek voltak, de sem a helyszínválasztás, sem a főszereplők kémiája nem nyűgözött le.

Sokkal jobban áll a sorozatnak, amikor több szereplővel operál. Jó példa erre a téli szünetet követő második rész, amely szerintem az egyik legjobb volt mostanában. Ott mindenki kapott egy kis szerepet. Ha viszont különválnak hőseink, akkor sokkal inkább leül az egész, mint kellene. Olyan szereplők kezébe adjuk a drámázást, akik lehet, hogy nem is érettek meg rá.

Az etap végére viszont egész szépen kibontakozott mindaz, amit az írók át akartak adni nekünk. Az utolsó 10 perc sokat dobott az egész összképen.

Összességében egy elég gyengécske folytatást kaptunk, amely mindössze Beth-re és Darylre összpontosított. Meg is lett az eredménye.

5

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről