Transformers - Revenge of the Fallen

Ígértük a Transformers-Revenge of the Fallen kritikáját és most itt is van. Megpróbáltam szavakba önteni azt a csalódást, amit éreztem a film láttán. Az első rész sem váltotta meg a világot, de ez egyenesen elhozta az Apokalipszist.

Nos...

Nem mondom, hogy vártam a TF második részét, mert nem lenne igaz, de minden esetre kíváncsi voltam rá. Az első rész után élt bennem a remény, hogy jobb filmet fogok látni, mint az előző.

A Bukottak bosszúja nem lett jó film, egyébként is csak egy szereplő van, akit Bukottnak hívnak (Revenge of the Fallen, hol itt a többes szám?) mellesleg a story elég bugyutára és kidolgozattlanra sikeredett. Ami már az első filmben sem tetszet, hogy Optimuszon kívül egyetlen robotot sem lehetett felismerni. Kölyökkorom kedvenc képregénye volt a Transformers, mégis hosszasan filóztam, melyik melyik, és miért így kellett elkészíteni őket.
Pl. Feltétlenül szükséges volt, hogy minden Álcának rovar feje legyen?

Még most leszögezem, hogy a Bukottak bosszúja egy látványos akció film. Mint ilyen nem is lenne rossz.
A látvány profi, az akciók
jók, az különösen tetszik, ahogy a robotok átalakulnak, de valami zseniális, hogy mennyire elrontották a folytatást. Egy ilyen típusú mozit kár tele pakolni poénokkal, ráadásul gagyi, gyermeteg poénokkal.
A nyál-faktor is igen magas
.
A „minden szétrobban körülöttünk, de miért nem mondod soha, hogy szeretsz?” valahogy megfekszi a gyomrom. Szóval a TF második része, mint Transformers adaptáció elég szégyenteljes.
A történet nagyjából annyi, hogy Sam Witwicky (Shia LaBeouf) birtokolja az energon megszerzéséhez szükséges tudást, ami a kocka egy darabjából került belé. Ezért az Álcák elkezdik kergetni.
Megatron visszatér, és a Bukott segítségével megpróbálják megszerezni az információt, hogy a Bukott elérhesse rejtélyes célját. A story is elég ötlettelen és az a baj, hogy a látványos részek sem mentik meg a filmet, az alábbiak miatt. Csak egy párat emelek ki a sok közül:
Írtam már, hogy a sok gyenge, bele nem illő poén rontotta el a filmet, egyszerűen nem lett Alakváltó történet belőle. Egy borzalmas akció-vígjátékot kaptunk.
Lássuk csak… Már az első pár perc után sokkot kaptam, attól amit a főszereplő anyja levág. Idegesítő, felesleges, és ha ez nem lenne elég, taccsra teszi magát Mariskával, elveszi az emberektől a frízbit, stb.
Ez így, ebben a formában, vérciki!
Ezek után jöttek a kisméretű robotok, csőstül. Mintha csak egy Pixar film lett volna!

Csipogtak, huncutkodtak, és komolytalanná tették az Alakváltókat. Folytatódott ez azzal, hogy Űrdongó elsírta magát… ehhez inkább nem is fűzök hozzá semmit.
Ja, meg a két robot, akik állandóan egymást püfölték?
Kinek pattant ki a fejéből, hogy ilyen mókus fejük legyen?
Könyörgöm…
Annyi idegesítő, gagyiság volt a filmben, hogy felsorolni sem tudnám, de a csajjá alakuló, főszereplőre nevetséges módon nyomuló, farka végén emberi nyelvvel rendelkező robot láttán valami megpattant bennem, és akkor még nem is szóltam az altáji páros szervvel(herékkel) piramist mászó óriásrobotról.
A film rossz, kifejezetten rossz, és még a robotok szinkronjai is röhejesek, Üstökösnek szinte Szmeagol hangja van, Optimusznak meg olyan, mintha a M1-es, Magyar Népmesék mesemondója lenne a magyar hangja.
Szinte hallom: „Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl…”

Nagy reklám, látvány, sok pénz, kevés érték. Így jellemezném a filmet.

4

Hát sztem ez nem kritika csak

Hát sztem ez nem kritika csak saját magad lejáratása... Már az első mondatod is ciki. egyébként is csak egy szereplő van, akit Bukottnak hívnak (Revenge of the Fallen, hol itt a többes szám?) mellesleg a story elég bugyutára és kidolgozattlanra sikeredett. <-- na ez kb. néztem a filmet de semmit nem láttam de még a kicsi agyammal fel se fogtam... Szerinted hol van a többes szám? Ha nem csak aludni járnál moziba, vagy fél szemmel néznéd otthon a filmet pizsiben és kakaóval a pici kezedben akkor rájönnél hogy az első részben elbukott "Álcák" jönnek bosszúzni... csak vhogy nem jön össze nekik. 2. A film igen is nagyon jó lett attól hogy nem a 100 éves broki játszik benne (alias Stallone.. ), akinek már az erei a bokszkesztyűn is kidudorodtak.. és nem photoshop-al kell összerakni hogy vhogy megálljon.. 3. Egyáltalán értem hogy mit jelent az hogy kritika de ez szánalmas... talán egy igazi kritikus majd jobban felfogja, hogy igen.. ez a film ez igen.. (Merthogy szellemi és eszmei értéke is van) <-- ergo ezen nőttünk fel... és dejó hogy ebben a században még egész jól össze is rakták... (nemmondom mai napig nézem a "Demolition Man" alias "A Pusztító" című filmet és télleg az is király ez ahhoz képest smafu, na de hölgyek urak... nem lehet mindig a múltban élni.. ahogy megénekelték "Változnak ... az évszakok.... " -- Röviden ennyi.. köszönettel -Alex

A-fraid képe

Tiszteletteljes kommentedre

Tiszteletteljes kommentedre itt válaszolok!

Csak annyit még tőlem is,

Csak annyit még tőlem is, hogy teljes mértékben egyetértek Alexszel. 
Viszont azokat a kis robotok nagyon nem hiányoztak tényleg, ezeken kívül nagyon jó film. Na meg a magyar szinkron...pff... ne is beszéljünk róla. Hatalmasat ront a film értékén.

ez a film egy kalap szar

ez a film egy kalap szar ennyi

az egyetlen előnye az hogy látványos, de ki az aki nem szarja le hogy mennyire látványos egy film ha szar a történet?

az előttem szólóval annyiban értek egyet hogy a szinkron kalap szar de ez általánosságban a legtöbb filmre igaz.

ennek a filmnek nincsnek előnyei

úgy van, a film egy fos, még

úgy van, a film egy fos, még látványnak is gyenge, ha a maratoni menetidőt nézzük. a kritika pedig nem kritika, vagy az akar lenni, erőltetett és gyenge szójátékok egymás mellé pakolása. remélem, van hova fejlődni.

Jóvan sok nyomorék véleményét

Jóvan sok nyomorék véleményét halhatátok  a film igenis jó lett nem teheteünk róla ,hogy a sok a tudatlan ös bunkó aki nem tud angolul és nem érti meg a  szöveget .Tény a magyar felirat rósssz let de ettöl eltekintve jó .Ha valaki egy történetre vágyik nézzen sórózatot ugyan is 2 órában nem lehet bemutatni annyit ami izgalmasá és jó vá tessz egy filmet

wouhn képe

3 mondat, legalább 21 hiba.

3 mondat, legalább 21 hiba. Tényleg ne haragudj, hogy "ös bunkó"-k vagyunk. Nyelvtan: 1-es, ülj vissza a helyedre.

A-fraid képe

Nem tudom, hogy a "nyomorék"

Nem tudom, hogy a "nyomorék" alatt minket értesz-e, ha igen akkor köszi...
Ha a film szerinted jó lett, azzal nincs semmi gond, nem kell egyet értenünk. Engem nem zavar, ha mások ellentétes véleményt alkotnak. Azonban: "Tény a magyar felirat rósssz let de ettöl eltekintve jó ."
Remélem érzed az ebben a mondatodban megbúvó paradoxont...
Az utolsó mondatod meg már önmagában egy idétlen marhaság. Mi az hogy ha történetre vágyik?
Érdekes módon a filmek többségében sikerül akár másfél óra, vagy még kevesebb idő alatt "bemutatni annyit
, hogy az izgalmassá és jóvá tegyen egy filmet."
Legközelebb gondolkozz egy kicsit, mielőtt megfogalmazod a véleményed!
Ez nem rossz szándék, vagy bunkóság, hanem egy jó tanács.

Hát nagyon tudom sajnálni,

Hát nagyon tudom sajnálni, hogy neked nem tetszett ez e film, de hát izlések és pofonok...viszont ha megfogadsz egy tanácsot változtass a kritikai stílusodon, mert egyszerüen gagyi, és lerí, hogy egyáltalán nem is érdekel a téma, és hogy utána sem jártál egy picit sem, még bele sem gondoltál miket irtál. Nem bántani akarlak, csak ez nekem így hirtelen sokk volt...ELőször is  ténylewg több "bukott" álca szerepelt a filmben, mivel  megatron is bukottnak számít! Amúgy a poénok kellenek a filmekbe, mert már nem azokat az időket éljük, amikopr csinálhatnak egy olyan filmet, amiben nincsenek vagy jó, vagy rossz poénok, mindegy melyik, de kell lenniük! Mopndjuk abban egyetértek, hogy a pusztító "intim részét" eltúlozták, de nekem belefért. Mászóval vagy változtass a stílusudon, vagy hagyj fel a kritikával, legfőképpen azért mert egy kritikának objektívnek kell lennie, és maximum 5%-ban tartalmazhat saját véleményt. ELnézést, ah megbántottalak, nem ez volt a szándékom, de úgy éreztem ezt le kell ide irnom.

Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, igaz nem hozza az első szintjét, de még így is a kortársai előtt jár, valamint a 3. részt is ajánlom, mert szerintem az még az első részt is lekörözi:P

Köszönöm, hogy hozzászolhattam, mindenkinek jó filmézést!

A-fraid képe

A kritika szubjektív,

A kritika szubjektív, véleményközölő sajtóműfaj, egyszóval nem kell, de nem is lehet objektív.
Azt javaslom nézz utána a dolgoknak, mielőtt ilyen ostobaságokat mondasz. 5%? Ezt honnan szedted?
Ne kérj elnézést a véleményedért! Engem nem zavar, ha másoknak nem azonos a véleménye, de az érveket nélkülöző handabandázást és az anyázást nem szeretem. Az is egy vélemény, hogy nem tetszik a stílusom. Elfogadom bár nem értem, mert semmi konkrétumot nem írtál le.
Ez messzire vezetne, szóval csak annyit írok,  hogy: Nem kötelező olvasni!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről