Stargate Universe 1x10 - Justice

Bajban vagyok ezzel a sorozattal, mert hullámzó teljesítményt nyújt. Az előző volt a legrosszabb, ezzel szemben az utolsó 2009-es epizód volt a legjobb.

Minden elismerésem, ez ütött. Mégpedig hatalmasat. Szépen fel volt vezetve, mindennek volt értelme és célja. Talán ez az egyik legfontosabb, hiszen az eddig látottakból néhol hiányzott a mondanivaló, az értelem. Sokszor szükségtelen hülyeségekre ment el az idő.

Ha valaki már lemondott a sorozatról, akkor nézze meg ezt az epizódot.

And justice for all...

Spencer őrmester jó kis galibát robbantott ki azzal, ahogy az elmúlt időben viselkedett. Teljesen bekattan, ön- és közveszésessé vált. Greer találta meg a szobájában. Meghalt. Lelőtték.

Ahogy az eset kitudódott, ment a találgatás, hogy ki tehette. Nyomozni kezdtek az ügyben. Minden jel arra mutatott, hogy öngyilkossággal állunk szemben, de a gyilkos fegyver hiányzott. Ezzel megbukott ez a tézis.

Módszeresen, szobáról szobára kutatták át a legénység szállásait, a fegyver után kutatva. Ekkor történt meg, amire senki sem számított. Young ezredes lakhelyén találták meg a pisztolyt. Sejthető volt, hogy nem ilyen egyszerű a történet. Nem valószínű, hogy a mindig jóakaratú ezredes tette. Vagy mégis?

A Sherlock Holmes nyomozást felváltotta a Petrocelli-s játék, ahol az ezredes állt a középpontban. Lemondott a parancsnokságról Camille javára. Mondanom sem kell, hogy az arrogáns és végtelenül unszimpatikus nőszemély csak erre várt, amióta a hajón ragadtak. Talán ő volt a tettes?

Az igazi izgalmak csak ezek után történtek. Mondhatni a nyomozósdi előjáték volt csupán, az igazi aktus akkor kezdődött, amikor aktiválódott a csillagkapu röpke 2 órára.

Még ezt megelőzően Rush és tudós csapata megkörnyékezte újból a széket, amely mérhetetlen információval töltötte volna fel annak az egyénnek az agyát, aki beleül. Ez meg is történt. Az eredményekről nem nyilatkoztak, mindenesetre a tudós fickó rángatózva és önkívületi állapotban zuhant ki a szerkezetből.

A bolygó, ahová a kapu megnyílt, egy egyszerű kősivatagos tájképet mutatott. Semmi extra. Találtak azonban egy űrhajót. Nem nézett ki valami jól, talán használhatatlan, talán nem. Lényeg, hogy nem maradt elegendő idő a megvizsgálására, mert a kapu lassan bazárul és a Destiny folytatja útját a végtelenbe.

A fedélzeten eközben rájöttek, hogy Eli KINO-ja lefilmezte a gyilkosságot, de a fájlt törölték. Még szerencse, hogy a biztonsági másolatot nem. Kiderült, hogy Spencer öngyilkos lett, a fegyvert pedig valaki elrejtette Young szobájában, hogy bemártsa.

A nagy finálé a bolygón játszódott.
Rush és Young maradtak jelen az idegen hajónál. Az ezredes közölte, hogy tisztában van azzal, hogy a doki tette. A vallomás nem maradt el. Valóban Rush volt a bűnös. Az igazságszolgáltatás sem maradhatott el. A két férfi alaposan összeverekedett, amelynek végeredménye, hogy Rush elájult, Young pedig visszament a Destiny-re. A doki a bolygón rekedt, az ős hajó pedig folytatta útját a messzeségbe.

Nagyon jó rész volt, magával ragadott. Egyértelmű, hogy Rush és Young a két húzóember, akik viszik a hátukon a sorozatot.
Ez a finálé tényleg remek volt, vajon visszajut Dr. Rush a hajóra? Vagy ennyit szánt neki a sors? Meglátjuk 2010-ben.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről