Spíler/De nem akkora...

A megjelenés éve 2008, egy újabb gengszter film Guy Ritchie-től, azon a nyomvonalon haladva, mint a Ravasz, az agy és a Blöff. De most a londoni ingatlanügyletek világát mutatja meg. Sajnos az elődökhöz képest nagy csalódás.


Na…

Szóval csalódtam. Amikor anno megláttam, hogy egy új Guy Ritchie filmet játszanak a mozikban, azt reméltem, hogy egy remek darab kerül ismét terítékre. Nem így lett.
Pedig minden adott lett volna a sikerhez. Guy Ritchie rendez, Gerard Butler, Tom Wilkinson pedig játszik. És ott van még Thandie Newton is, mint egyfajta végzet asszonya.
Ennek ellenére a Spíler korántsem lett olyan nagy durranás. Még akkor sem, ha azt veszem, hogy a történet jó, felfedezhetők a tipikus Ritchie elemek, fordulat is akad.
A story szerint két piti bűnöző szeretne viszonylag jó útra térni és megakarnak vásárolni egy ingatlant, de nincs elég pénzük ezért a helyi nagystílű bűnöző és ingatlanmogul segítségét kérik, aki természetesen segít nekik, látszólag, és átveri őket, mint azt a bizonyos fekáliát a palánkon.
A továbbiakban akörül bonyolódik a cselekmény, hogy próbálják kifizetni az alvilág kiskirályát, miközben ő is bajba kerül egy orosz milliomos festménye miatt, emellett még egy másik, kábos srác is becsatlakozik a történetbe.
Első ránézésre bonyolultnak tűnhet, és az is, mint azt Guy-tól megszokhattuk.
Akciókban nem bővelkedik a film, a poénok hellyel-közzel egész jók, a már említett fordulatokkal is csak annyit értek el, hogy nem az egész mozi lett végtelenül unalmas, hanem csak cirka a fele.
Nem is tudok mást írni a Spílerről, mert nem igazán van mit. A Ravasz, az agyhoz és a Blöffhöz képest elég gyenge. Bár vegyes fogadtatása ellenére, állítólag lehet, hogy elkészül a második és a harmadik része is. Ha valóban leforgatják őket, csak remélni tudom, hogy jobbak lesznek, mint a trilógia első része.

6

Az a gáz hogy nem írtál semmi

Az a gáz hogy nem írtál semmi konkrétumot csak azt hogy szerinted miért szar a film. Vagyis azt hogy neked nem tetszett. Már ha egy embernek nem tetszik egy film, akkor az attól miért lenne szar? Elvégre is mondj egy filmet ahol mindenkinek tetszik minden :D nincs. Ergo nincs igazad, én pl. láttam és nekem tökre tetszett. Főleg az orosz cingár :D mikor fut a sineken. Kibaszott DiSzTrOj :)

A-fraid képe

Olyat nem írtam, hogy szar.

Olyat nem írtam, hogy szar. Ez biztos. A kritika önmagáért beszél.
Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy ez speciel egy olyan kritikám, amivel "már" nem értek egyet.
A megírása óta én is láttam a filmet (párszor), és ha most körmölném le a véleményem, az lényegesen pozitívabb lenne...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről