Sárkányvadász, avagy a sárkányok is lepetéztek…

Kezdem azt hinni, hogy lehetetlen jó fantasy filmet forgatni. A Sárkányvadász is csak egy újabb, alacsony költségvetésű szörnyűség, idétlen, összecsapott történettel, ami csak egy fokkal jobb, mint A Griff támadása.
Társaságban érdemes megnézni, mert akkor legalább egy jót lehet rajta röhögni…

Én még ilyet nem láttam…

Szögezzük le: Ez a film egy olcsó, B-kategóriás alkotás, tehát nem szabad sokat várni tőle.
Ezzel nincs is semmi baj, mindez elnézhető, de az a sok oktalan baromság, ami a felületes munkából és az igénytelenségből fakad, azt már nem lehet szó nélkül hagyni.
Én kétszer néztem meg a filmet. Egyszer baráti társaságban és akkor felhőtlenül szórakoztam, ami a filmbeli hülyeségeknek, és a mi poénkodásunknak volt köszönhető.
Másodjára már egyedül ültem végig és így már korántsem volt olyan örömteli az élmény.
Mi több, kifejezetten unatkoztam és kellemetlenül éreztem magam. Nem filmet néztem, hanem szó szerint végigszenvedtem.

A két főszereplő egy testvérpár, (Rolland és Kendrick) akik egy faluban élnek. Szüleiket még régen orkok ölték meg. Azóta az erősen kopaszodó orkvadász, Rolland vigyáz az öccsére.
Egészen addig, amíg egy nap egy sebesültet talál az erdőben, akit „Sárkánytűz” sebzett meg.
Ez esetben olyan Sárkánytűzről beszélünk, ami nem hagy külsérelmi nyomot. A film során több ember is áldozatul esik e mitikus szörnyeteg lángjainak, de égési sérülés egyikükön sincs.
Ezt követően a sárkány lecsap a falujukra, mert miért ne, és Rolland úgy dönt, hogy menekülniük kell.
Már a kezdetektől feszült a helyzet a két fivér között, mivel Kendrick abban a hitben él, hogy bátyja Sárkányvadász, de az mégsem iparkodik végezni a hüllővel, inkább menekül.
Rögtön itt az elején megleptek a készítők egy átgondolatlan baromsággal, ami másra nem alkalmas, mint hogy egy kiadósat nevessünk rajta. Mivel komolyan venni nem lehet, más opció nincsen!
Ez pedig a következő: Tábort vernek és a tapasztalt vadász „ork tüzet” rak, hogy az orkok ne támadják meg őket. Ez még rendben is lenne, mivel az orkok általában a fantasy világleírások többsége szerint nem túl intelligens lények. De nem vakok, az isten szerelmére!
Mégis mit gondoltak, hogy az éjszaka közepén az erdőben egy ilyen párbeszéd zajlik majd le két ork között?


- Te azok nem úgy néznek ki, mint az emberek? – Kérdezi az ork felderítők egyike a társát.
- Te hülye vagy? Ork tüzet raktak!

Ha ez nem lenne elég, akkor a készítők még ráraktak még egy lapáttal ugyanis a két testvért másnap reggel megtámadja egy csapat kalandor. De miért? Azért mert ork tűzet raktak.
Ez esetben is érvényes a fenti párbeszéd, csak orkok helyett emberekkel.
Ezeknek tényleg elment az eszük? Hogy gondolták ezt? Ebből a szemszögből nézve az összes karakter egy kretén, aki nem tudja megkülönböztetni két különböző faj egyedeit.
Mielőtt tovább haladnánk a teljesen értelmetlen és röhejes történettel, megemlítem, hogy a harcjelenetek – amik esetleg javíthattak volna a filmen - totálisan élvezhetetlenek.
A filmet kézi kamerával forgatták, szerintem mindössze egyel, aminek jellemzője, hogy észrevehető némi rángatás. Ez esetben viszont direktben ide-oda ráncigálták a kamerát és így a csaták zavaróak, idegesítőek, élvezhetetlenek, és így teljesen feleslegesek is.

Miután majdnem megölték egymást egy véletlen félreértés miatt, a kalandorok valami hihetetlenül ügyetlen és röhejes motiváció miatt csatlakoznak a testvérekhez.
A készítők azért ötletelhettek volna egy kicsit többet is, mert akárki jobb dolgokat találok ki fél óra alatt.
De még szerencse, hogy együtt folytatják az útjukat, mert lezajlik egy kamerarángatós ork rajtaütés.
Ezt inkább nem is részletezném, önmagáért beszél, de kiderül a velük tartó feltűnően alacsony nőről, hogy ő „a kötelező elf” a csapatban. El is kezd összemelegedni Rolland-dal.
A sárkány időről időre lecsap rájuk, de nagy nehezen csak eljutnak a következő faluba, ami valójában csupán két fehér sátorból áll. Nem viccelek!
Ám él ott egy varázsló, illetve gyógyító, aki ellátja a sárkánytűz sebezte sérültet (égési seb továbbra sincs!). Ha már gyógyítás, akkor szóba hozom az elf hölgy és Rolland kialakuló románcát.
A hegyes fülű hölgy ellátja a férfi lábsebét. Rákötöz egy darab levelet.
Biztos nem fizette a TB-jét…
Ennél már az is többet érne, ha csak megnyálazná és eldúdolna egy gyerekdalt.

Szóval rövidke pihenőjük alatt a két testvér egymásnak ugrik, és a varázslóról is kiderül, hogy egy sunyi alak. Ezt egy öregembertől tudhatjuk meg, aki azt állítja, hogy látott már sárkányt.

Ki kell ragadnom egy rövid idézetet a filmből:
Egy férfi megkérdi a varázslót.
„- Mi van a sárkánnyal?
Erre az:
„- Nem szabad félni egy ilyen szánalmas teremtménytől!”

Én fuldokoltam a röhögéstől. Szerintem a faszi összekeveri a sárkányt a fürge gyíkkal…
Annyi a lényeg, hogy a banda ismét útra kel, hogy eljussanak egy legendás kastélyba, ahol a Sárkányvadászokat trenírozták régen. Ezalatt az öreg varázsló titokzatos hókusz pókuszokba kezdett, hogy uralhassa a sárkányt. Nem igazán jött be neki…
Ám azt megtudhattuk, hogy ebben a világban a sárkányok nem tojásokat raknak, hanem belepetéznek az áldozatokba és azokból fog kimászni a bébi sárkány. Akár csak az Alien…
Én csak tátottam a szám! Ilyet…
Ezzel párhuzamosan a kastélyban megkezdődik Kendrick kiképzése, mivel az is kiderül, hogy valójában ő a Sárkányvadász és nem a bátyja. Milyen meglepő…
A gyerek gyorsan megtanul mindent, amit csak kell ahhoz, hogy megölhessünk egy sárkányt.
Az ember azt hinné, hogy egy ilyen speciális harcosnak éveket kell tanulnia. Nem itt lezavarják, maximum, egy hét alatt az egészet.
Jött is a számítógéppel animált sárkány, nem is nézett ki olyan csúnyán, mint vártam, bár erősen dinoszaurusz beütése volt, Kendrick pedig seperc alatt végzett vele.
Az a végső csata is milyen borzalmas, rövid és igénytelen volt…
Kár is pazarolni rá a szót. A film nagyon rossz. Poénkodásra fogékony társaság nélkül még kifejezetten unalmas is. A sírás kerülget, ha csak rá gondolok…

2

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről