Másnaposok

A Trópusi vihar és a Jégkorszak 3 után ismét egy vígjátékkal jelentkezem.
A Másnaposok egy idei film, de korántsem olyan víg, mint amilyen lehetett volna.
Miért mondom ezt?


Miért?


Könnyen lehet, hogy az volt a baj, hogy minden ismerősöm úgy harangozta be:
„Baromi jó film! Halálra röhögtem magam!” És a többi és a többi…
Ehhez mérten elég mérsékelten fogadtam, a Másnaposokat.
Akadt benne egy-két egészen kiváló poén, és végső soron majdnem végig mosolyogtam az egészet, de hiányoztak belőle azok, amelyeket az ember újra és újra felemleget, amik szállóigévé válnak.
Ehhez mérten, szerintem a Trópusi vihar magasan veri.
El kell ismernem a történet maga remek ötlet, a kivitelezése sem lett rossz, tetszetős ahogy folyamatosan váratlanul csavarodik egyet a story.
A történet végtelenül egyszerű, van négy férfi (Phil, Alan, Stu, Doug), aki elindul Las Vegasba, hogy az egyikük legénybúcsúját megtarthassák.  Kimennek a tetőre, hogy onnan induljanak az éjszakába, ott tósztot mondanak Jagermeisterrel. Ám szőrös, köpcös barátjuk kábszert csempészet a piába.
Ennek az az eredménye, hogy másnap kelnek fel a lakosztályukban, másnaposan és semmire sem emlékezve. Ja, és a vőlegény nincs meg! Nem rossz kiinduló pont, vígjátéki szempontból. Itt rögtön van egy jó poén. A tigrisre gondolok… :D
Elkezdik összerakni az emlékeiket és a tényeket, keresik Doug-ot, ezzel megy el az egész film.
 A fordulatok váratlanok és meglepőek, pont amikor kezdene egy kissé unalomba fordulni, akkor jön valami változás. Nyomozásuk során sok minden - szépen lassan – kiderül, mit is műveltek a görbe este során.
Egyetlen ismertebb színészt találtam a filmben, és az is Heather Graham volt, hozzáteszem ő is mellékszereplő. Meg ott volt Mike Tyson, de ő távolról sem színész.


Ám a négy főszereplőt korábban sohasem láttam másban, talán ezért hatott a játékuk üdítően. De a színészi játék még kevés az üdvösséghez!
A film alapvetően nem rossz, mégis rám kevésbé hatott, sőt a kis ázsiai tag szerepeltetése erőltetett volt, a sokkolós poén is. A karakterek némelyike elég üres volt, bár a főszereplők jól formáltak, fordulatos, de mégis kissé átlagos és szürke. Nem az a vígjáték, amit többször is megnéznék.
Még az ötletes történet, a fordulatosság, és a pár jó poén sem menti meg attól, hogy közép kategóriásnak nevezzem.

5

A film NAGYON jó.

A film NAGYON jó.

Tisztelt cikkíró. Nagyon

Tisztelt cikkíró.

Nagyon benézted !

Hogy lehet a trópusi vihart ehhez hasonlítani ?

Ez neked nem jó vígjáték ?

Mi kell neked a szar elcsépelt nyomorék srác akit mindenti szivat, majd a film végén megkapja a legjobb nőt ?

Nem unod még a sablonokat?

Ez a film nagyon rég óta a legtutibb vígjáték amit láttam!

 

Csinálj jobbat b+... Mi a jó

Csinálj jobbat b+...

Mi a jó neked unalomig rágott Amcsi Pite sorozat...

Inkább ne írj többet. (cikkíró)

A-fraid képe

Srácok, nyugi van! Ez csak az

Srácok, nyugi van! Ez csak az én véleményem! Attól még a film lehet jó, mert nekem nem tetszik.
Tudjátok: Ízlések és ficamok...

Sz*r vagy b+(szerintem is). A

Sz*r vagy b+(szerintem is). A Trópusi vihar teljesen más kategória (hiába vígjáték mind a kettő). Szerintem mutass fel egy forgató könyvet amivel a nyomába lehet érni ennek a filmnek. Nem tudsz! Ez a zév vígjátéka. Lehet h nem híresek a szereplők de egész jól beleélik magukat. Ennyi erővel körül nézhetnénk a magyar! vígjátékok között is, és annak nem lehet látni semmi értelmét (Lásd.: Szöke filmek- Hasutasok, Bakkerman). nah mind1. Lényegében az előttem szólohoz szerettem volna csatlakozni...

Egyik filmbe se láttad őket

Egyik filmbe se láttad őket még? na ne vicceljünk már :)

Nem láttad még Bradley

Nem láttad még Bradley Cooper-t sehol? A film egyik főszereplője (Phill) több nagy kategóriás vígjátékban is játszott már, többek között a Yesman-ben, illetve az Ünneprontók ünnepében. De feltűnt híres sorozatokban is, erre tökéletes példa a Szex és New York vagy az Alias.

Lehet, hogy nem kéne kritikát (nyilvánosan) írni, ha nem jársz rendesen utána annak, amiről írsz. Ez eléggé nagy szemellenzőre vall.

Mindenesetre az én véleményem (és amit eddig még mindig visszahallottam) az, hogy a Másnaposok az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéka. Rég készült már ekkora mozi.

Biztos, hogy ugyanazt a filmet néztük? :D

üdv.

A-fraid képe

Nézd, amint Bradley

Nézd, amint Bradley Cooper-ről írok krtitikát, azonnal átnyálazom az eddigi munkásságát, de nem róla írtam.
Az Igenembert és az Ünneprontók ünnepét is láttam, de egyáltalán nem rémlik a fickó. Az említett híres sorozatokat sem nézem.
A szemellenző jelentése: Szűklátókörű. Az, amit te is mondtál, hogy szerinted nem járok rendesen utána az filmeknek, nem szűklátókörűség, maximum trehányság. De hidd el, hogy ez az írásaimra nem jellemző!
Ne aggódj, én is állandóan azt hallom, hogy a Másnaposok az utóbbi évek legjobb vígjátéka.
De ha nekem mégsem tetszett annyira?
Nem fogom azt írni, hogy: Nagyon tetszett!, csak azért mert te és a többi hozzászóló, aki gyakorlatilag közém és egy rakás szar közé tesz egyenlőség jelet, azt várja el. Ez csak egy film. Nekem nem nyerte el a tetszésem, neked meg igen. Nem értem miért kell
vöröset látni ezért...

Nem kell kapásból leoltani,

Nem kell kapásból leoltani, nem tettem egyenlőség jelet semmi közé, azért, mert volt előttem néhány keményebb hozzászóló, nem pont engem kéne kikapni a sorból, aki legalább témán keresztül próbált megközelíteni, nem pedig sz*r vagy b+-gel. Nem az ízlésvilágodat szóltam le, hanem megjegyzést küldtem a kritikádra.

Nyugi, abszolút nem macerálás miatt írtam, ha vöröset látnék a kritikád miatt, akkor káromkodtam volna, mint a kocsis, és anonim küldtem volna a kommentemet. Értem én, hogy neked nem tetszett, meg is írtad. Nekem tetszett, meg is írtam, de semmi több. Neked se kell vöröset látni :)

Abban igazad van, hogy az "ismeretlenebb kategóriájú" színészek feldobják a filmeket, de kérdem én, mire mennek az ismeretlen színészek egy bomba sztori, egy jól megírt forgatókönyv és/vagy egy tehetséges rendező nélkül? Példának hozhatnám fel a Rendőrakadémia sorozatot, ahol az első rész nagyot szólt, berobbant a köztudatba néhán - akkor még kevésbé ismert - név, mint Steve Guttenberg, Michael Winslow vagy Kim Cattrall (és még néhányan), akik közül csak az utóbbi hölgynek sikerült fennmaradnia a rendezők listáján, komolyabb szerepekre/filmekre gondolok. Ahogy szép lassan kiírták őket a részekből, úgy került a gyártósorról szinte a kukába az amúgy nem rossz sorozat. Persze vannak ellenpéldák is, de azt majd felhozod Te :)

Mégegyszer hagsúlyozom: nem támadni akartam, hanem hozzászóltam a cikkedhez, ha ez negatívan jött le Neked, akkor bocs, de ez neten keresztül sajnos könnyen megesik.

A-fraid képe

Kár aggódnod, bár értékelem,

Kár aggódnod, bár értékelem, én csupán általánosságban írtam.
Kivéve a Bradley Cooper-es,ill. szemellenzős részt. Na, az van konkrétan neked szánva!
Hogy válaszoltál köszönöm. Nyugtáztam.

tulvan istenitve eza ratyi

tulvan istenitve eza ratyi film..

wouhn képe

Csak, hogy én is hozzászóljak

Csak, hogy én is hozzászóljak a dolgokhoz! Többé-kevésbé láttam a filmet, kicsit elaludtam rajta, de szerintem korrekt vígjáték. Nekem tetszett. Főleg annak fényében, hogy manapság milyen vígjátékokat lehet látni (Stan Helsing, Fanboys) kifejezetten színvonalas darab a Másnaposok.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről