A lány és a farkas [2011]

Nagyon sok film kap a kritikusoktól hideget és meleget is, ami nyilván abból is fakad, hogy minden ember másképp értelmezi a filmeket, mindenkinek más tetszik. Én is sok negatívat olvastam erről a thrillerről, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Twilight filmek rendezője jegyzi. Lehet, hogy én vagyok naiv, vagy könnyen lekenyerezhető, de én nem sok Twilight-szerű elemet találtam benne. Amanda Seyfried játéka össze sem haonlítható a folyton ugyanolyan (semmilyen) mimikával, testbeszéddel színjátszó Kristen Stewart-éval. És őszintén szólva a két férfi főszereplő is sokkal charme-osabb, elbűvölőbb, mint Pattinson vagy Lautner. Másrészt maga a történet is sokkal izgalmasabb. Legalábbis számomra.

Először is (bár ez gondolom a címből is egyértelmű) egy modernkori Piroska és a Farkas történetről van szó. Úgy látszik ez az új divat Amerikában, klasszikus meséket filmre vinni. Nemrégiben készült el a Szépség és a szörnyeteg, hamarosan jön több Hófehérke feldolgozás és Jancsi és Juliska története is fel lesz dolgozva.

Kicsit félve ültem le megnézni A lány és a farkast, mert eddig csak rosszat hallottam róla, pedig szerintem annyira nem vészes. Láttam már sokkal unalmasabb thrillereket is. Ebben legalább vannak fordulatok és szinte tényleg csak a végén jöttem rá, hogy ki a gyilkos.

Természetesen van szerelmi szál is a történetben. Valerie (Amanda Seyfried) szerelmes egy favágó fiúba, Peterbe (Shilo Fernandez). Ám a szülei egy gazdagabb fiúhoz, Henryhez (Max Irons) akarják adni. Hármójuk civódása egyébként kicsit unalmassá teszi az egyébként egész jó és izgalmas részeket. Lehet, hogy a rendező jobban tette volna, ha ezeket a részeket rövidebbre fogja és inkább a gyilkolós, üldözős, nyomozós részeket helyezi előtérbe.

 

Ami ennél a szerelmi háromszögnél jóval izgalmasabb az az, hogy egy vérfarkas szedi áldozatait a kis faluban. Valerie testvérét is meggyilkolja. A falu papja segítséget hív. Megérkezik a vérfarkasszakértő(?) Solomon atya (Gary Oldman). Érkezésekor a falusiak éppen a farkas elpusztítását ünneplik, ám a férfi közli velük, hogy ez nem a vérfarkas teteme. Emellett azt is elárulja, hogy a vérfarkas a falusiak között bujkál, és bárki lehet az. Továbbá azt, hogy még három napig tart a vérhold, mely alatt, ha valakit megharap a farkas, akkor ő maga is azzá válik.

Szinte természetes, hogy a falusiak egymása kezdenek mutogatni és kis idő múlva már mi magunk sem tudjuk, ki a farkas. Mert tényleg bárki lehet: Peter, Henry, Valerie nagymamája, a bolond fiú, a pap, vagy maga Valerie? Mindenki gyanússá válik...

A farkas egyik este szétmarcangol egy csomó falubelit, és beszélget Valerievel. Elmondja neki, hogy őt akarja, és addig nem nyugszik míg a lány nem tart vele... A kedves falubeliek ekkor új arcukat mutatják be és Valeriet boszorkánynak kiáltják ki, majd piros köpenyében kiküldik a farkas elé.

Szerintem Amanda Seyfried kedvelőinek tetszeni fog a film és azoknak is, akik kedvelik a kicsit misztikus, kicsit gyilkolós, de izgalmas filmeket. Külön felhívnám a figyelmet a filmben elhangzó dalokra, mert szerintem gyönyörűek. Emellett pedig vannak olyan képkockák benne, amik tényleg lélegzet elállítóan szépek. Összességében nekem tetszett a Lány és a farkas.

3

a zenék szépek de a film kaki

a zenék szépek de a film kaki :D

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről