Kiskarácsony mindenáron (Deck the Halls) 2006

Vicces családi vígjáték Karácsonyra. A két főszereplő Danny de Vito és Matthew Broderick, ami már garantálja a nevetést. De a sztori se semmi! A Finch család átlagos amerikai életét éli addig, amíg új szomszédaik meg nem érkeznek. Az újoncok rengeteg változást hoznak a Finch család életébe! A két családfő között háború kezdődik!

A Finch család minden évben ugyanolyan szokások szerint ünnepli a karácsonyt, sőt a téli (decemberi) programjuk is megvan, mondhatjuk, hogy bevannak táblázva. De szó szerint, mert van egy adventi naptárjuk, amiben minden napra van egy kis teendője a családnak. Pl. kirakni az ajtóra a koszorút, vagy karácsonyfát hozni stb. Ráadásul Steve Finch szervezi a téli karnevált is a városban. Szóval Steve-nek tényleg sokat jelent a Karácsony, van egy kis kertje is ahol fákat nevel, melyekből előbb-utóbb családi karácsonyfa válik.
Steve felesége Kelly, akit Kristin Davis alakít. Ez azért érdekes, mert az életben Matthew Broderick Sarah Jessica Parker férje, Parker és Davis pedig együtt szerepelnek a Szex és New York sorozatban, és az életben is nagyon jó barátnők. Kelly Finch szerepe szerint egy kedves békés családanya, aki szakácskönyveket ad ki, de nem saját recepteket, hanem mások bevált receptjeit összeválogatva. Nagy álma, hogy kiadjon egy önálló könyvet is. Két gyereke van a Finch házaspárnak: Madison a 15 éves kamaszlány, aki egy kicsit lúzer és Carter, aki még csak 10 éves de már világfájdalma van pl. hogy még nem ért el semmit az életben...
 
Ennek a békés családnak a közvetlen szomszédságában költözik az új család. Már az gyanús, hogy az éjszaka közepén érkeznek. Először a családfőt ismerjük meg, aki épp az újságot próbálja ellopni új szomszédaitól. Ő Buddy Hall. Felesége a szépséges Tia. És van két bombázó szőke ikerpár lánya is. Buddy állást kap egy autókereskedésben, ahol a főnöke egy fiatal fiú, egy igazi ficsúr. Buddyt nem elégíti ki a munkája, szeretne valami történelmi jelentőségűt alkotni. Lányai megmutatják neki a Google Earth-t és ekkor a férfinak ötlete támad. Olyan karácsonyi díszítést akar csinálni a házának, ami még az űrből is látható.
 
Buddy egyre több és több égőt tesz a házra, de még így sem látható az űrből. Így még több izzóra van szükség. De nem csak lámpákkal díszíti a házat, hanem mindennel ami elképzelhető pl élő állatokból épít jászolt, vagy igazi szánt rak a kertjébe. Nagyon giccsessé teszi az egész házat, de a lakók a csodájára járnak. Kivéve Steve-t. Őt teljesen kiborítja az egész helyzet. Biztos abban, hogy az új szomszéd lopja az áramot, vagy zavarja, hogy akár éjjel háromkor is a kalapácsolásra kell felébredni. Megjegyzem valószínűleg engem is zavarna...
 
Ám Steve túlzásba viszi, háborút indít a szomszéd ellen. Pl. zárlatot okoz, vagy hatalmas tüzijáték rakétákkal támad. De Buddy-t se kell félteni, ellopja a város karácsonyfáját és Steveknél állítja fel, vagy megvetet Steve-vel egy méregdrága autót. Nekem nagyon tetszett ahogy a két felnőtt férfi egymásnak feszülve háborúzik. A döntő csatára egy gyorskorcsolya versenyen kerül sor.
Mindkét férfi megszállottja lesz a helyzetnek, így családjaik elköltöznek a város panziójába. Ezt azért már mégsem hagyhatja a két öregróka! Hatalmas meglepetéssel készülnek szeretett kis családjuknak, és mivel ez egy karácsonyi film, természetesen happy enddel végződik.
 
Nekem nagyon tetszett, mert karácsonyi film, de nem az a csöpögős fajta, inkább humorral fűszerezett. Megmutatja az igazi szeretet, és az életben fontos dolgokat is, de nem próbál igazságot szolgáltatni. Nagyon jó kikapcsolódás lehet egy családi TV nézés alkalmával!
4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről