Katasztrófafilm (Disaster Movie)

Egy 2008-ban készült paródia. Írta és rendezte: Jason Friedberg és Aaron Seltzer (ismerősek lehetnek a 2000-ben kijött Horrora akadva rész rendezői közül). 6 Golden-díjat kapott.

De térjünk a lényegre! A történet lényege/mondanivalója elhanyagolható egy ilyen filmben, hisz szinte az eddig kijött “nagyobb” filmek paródiáját teszi össze egy összefüggő történetté. És meg kell hagyni ezek a paródiák 80%-a jól is sikerült. Alvin és a mókusoktól kezdve egészen Hancock-on át Justin Timberlake-ig minden előfordul. A Hulkos, Hellboy-os, Ironman-es paródiákat kicsit kevésnek és gyengének találtam, de pótol érte a többi (szerintem titeket is fog ha megnézitek :D). A színészek több szerepet is játszanak, ami néha feltűnő, néha pedig észrevehetetlen az azonosság. Ez egy plusz pont is lehet a film stílusára nézve, mert ha egy színészt megismerünk egy komolyabb szerepben majd visszalátjuk őt pár perc eltetéve teljesen más stílusban, ruhában, élethelyzetben még ez is tehet rá egy lapáttal a jómókára.

Jelentősebb színészek: Carmen Electra, Kim Kardashian, Matt Lanter, Nicole Parker, Crista Flanagan, Vanessa Minnillo, és Ike Barinholtz. Nem a leghíresebbek, de itt bebizonyítják a tudásukat.

 

Kiemelném a paródiák közül az Alvin és a mókusokat, mely nekem a legjobban tetszett. Lényege, hogy egy elhagyott raktárban vannak, ahol felbukkannak a mókusok (nem a megszokhatott animáció formában hanem bábokként de nem is baj :D) és elkezdenek aranyosan énekelni. Mindenki megszereti őket és áradoznak, hogy milyen cukik, amikor átváltoznak, hardcore-t kezdenek el énekelni, majd ráugranak az emberekre és elindul egy kis csata :D. Iszonyat jó lett szerintem…

Külön figyelmet fordítanék az imdb-n kapott 1.6-os pontjára, mikor szerintem 8 pontot legalább kaphatott volna. Esetleg ha rossz visszajelzést kaptok róla ne higgyétek el, mert ha egy jót akartok röhögni bizony ez elhagyhatatlan köret, ha már láttátok a filmek nagy részét melyről paródia van benne. (nem kell ismeretlen filmekre gondolni tényleg csak a nagyobbak vannak benne)

Egy jópofa kis “dalocskával” végződik a film melyet fel is töltöttek a youtube-ra. (http://www.youtube.com/watch?v=zibiRgiodeQ) Ebben szerepelnek a kiparodizált hősök, énekesek, stb.

Egy kis ízelítő volt, köszönöm a figyelmet, Tricky.

 

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről