Karácsonyi üdvözlet(The Christmas Card)

Utolsónak szánt karácsonyi bejegyzésemnek ez a filmet gondoltam, mert az ismertetője felkeltette az érdeklődésem. Egy Hallmarkos produkcióról van szó, ami egy bizonyos minőséget garantál, de azt kell, mondjam én egy kicsit többet vártam a story alapján.

Mire képes egyetlen üdvözlő lap?

A történet szerint a főszereplő nő, Faith Spelman (Alice Evans) karácsonyra üdvözlő lapokat ír az afganisztáni hadszíntéren harcoló amerikai katonáknak. Cody Cullen Főtörzsőrmester (John Newton) pedig kap tőle egy ilyen lapot. Egyik katonatársa meghal egy támadás során, amikor éppen a Vörös Keresztnek, vagy valami hasonló célú szervezetnek segítenek pakolni. A lényeg, hogy vérbeli amerikaiként éppen jó szándékot gyakorol, miközben a gonosz ellenség felrobbantja.
Cody-t ráveszi a felettese, hogy utazzon haza az ünnepekre, lazítson egy kicsit. Cody elmegy hát halott társa özvegyéhez, majd ellátogat a lap írójának városába is.
Úgy alakul, hogy ugyanazt az ételt rendeli, amit egy szemrevaló szőke nő is. Ebből származik egy kis bonyodalom és akkor még egyik karakter sem sejti, hogy ki kicsoda.
Cody beül egy misére is, ahol összebarátkozik Luke Spelmannel. Ő pedig bemutatja a családjának és lányának Faithnek. Hős katonánk megmenti a figyelmetlen öreget a gázolásos haláltól, erre a család nagy hálájában meghívja az ünnep egész tartamára az idegen férfit.
Az öreg Luke felajánlja Cody-nak, hogy maradjon és dolgozzon, amíg náluk van, az ő fűrésztelepén.
Meglepően tapasztaltam, hogy a kiskatona mindenhez ért. Kezeli a gépeket, a nehézgépeket, a szerszámokat, de mindent. Ezalatt persze Cody megosztja Faith-szel, hogy mennyit jelentett számára egy lap, egy idegen embertől. Idilljüket megzavarja a Porschéval érkező távbarát, aki egyébként elég féltékeny. Ez persze az öreg Luke-nak nem tetszik, hiszen ő Cody-val akarja összehozni a lányát, ebből fakadóan furmányosan, trükkösen segíti választotját. Ez feszültséget indukál a két potenciális férjjelölt között. Erre Paul úgy dönt, magához láncolja Faith-t és eljegyzi.

Ez azért nem akadályozza meg a nőt, hogy egy tipikus „egymásra esnek, csók” jelenetben bátorítsa a katonát is. De Faith Pault választja!
Cody pedig feladja, bár Luke bujtogatja, hogy ne hagyja annyiban, küzdjön. A férfi már a karácsonyi misére sem megy el, pedig ott Faith nagy vívódás árán visszaadja jegyesének a gyűrűt. Mivel a férfi csendben lelépet, nem találják ott csak az üzenetét és egy térképet, ami a karácsonyi ajándékához vezet. Ez pedig nem más, mint egy szépen megmunkált pad a Varázssarokhoz a romantikus lelkületű szülőknek. Továbbá egy rövid üzenet Faithnek.
Faith az apja segítségével megtalálja a férfit és boldog véget érnek a filmmel együtt.
Nem mondom, hogy olyan nagyon jó film lett volna, de azért nem is egy rossz alkotás. Bár én jobbat vártam.
De az ember soha nem azt kapja, amit vár, vagy érdemel, szóval tárgytalan…
A lényeg, hogy egy kellemes, hangulatos történet. Elnézve a békés, egyszerű, vidéki városkát és annak életét, felmerül az emberben, hogy egy ilyen helyen szeretne élni ő maga is. Magával ragadó a helyszín, a kiválasztásakor jól döntöttek. A katonai propaganda egy kicsit rontott az összképen, de végső soron még elfért.
Egy tűrhető film karácsonyra.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről