A halott menyasszony

A Tim Burton-hétvége következő bejegyzése a Halott menyasszony című 78 perces mese. Azért erre esett a választás, mert szintén Burton, mint a Karácsonyi lidércnyomás, és érdekes megfigyelni, hogy két mozifilm közötti 12 évben mennyit változtak a megjelenítés lehetőségei.A Burton-Bonham Carter-Depp háromszög együttműködésének hála, megszületett a Halott menyasszony története, melyben fellelhetőek a tipikus Burton jelenségek.
A dekadens karakterábrázolás, a sötétebb hangulat, a groteszk humor, az aranyos és a hátborzongató furcsa keveredései. Minden egyes karakter, a legmellékesebbekig, kidolgozott, egyedi jellemzőkkel rendelkezik. Mint azt már említettem szép munkát végeztek a megjelenítés terén is, ezt bárki láthatja.
Külön kuriózum, hogy mindegyik karakter egyszerű báb, semmi számítógépes grafika...
A főszereplő Victor Van Dort, ki Johnny Depp hangján szólal meg, egy érdekházasságba kényszerül Victoriával. Ám az érdekekből szerelem virágzik. De sajnos Victor teljesen véletlenül eljegyzi Emily-t, a halott menyasszonyt (Helena Bonham Carter) és a bonyodalmak még csak most kezdődnek.
Victor elkerül a Túlvilágra és csak nagy nehezen képes onnan visszakerülni.
A story vége természetesen Happy End, a szerelmesek egymáséi lesznek, a bűnösök megbűnhődnek, a halott menyasszony átesik a katarzison. Nem egy túl érdekes történet, egyébként nem is Burton legjobb filmje.


Ami miatt érdemes megnézni az a jellemzően egyedi Burton-stílus. Ahogy a Túlvilágot megalkották, a karakterek kidolgozottsága és egyedi jellemvonásaik, továbbá a szinte megszokott éneklés, a remek dalok, melyeket ismét Danny Elfman-nek köszönhetünk.
Megjegyzés: Ha jót akartok, eredeti nyelven, felirattal nézitek meg, mert a szinkronos verzióban, a dalokat is lefordították és, hát közel sem olyan jók, mint az eredetik.
Szóval egy kissé fura mese a szerelem sírig, illetve síron is túl tartó hatalmáról.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről