Fringe 2x09 - Snakehead

Mindig is tudtam, hogy John Noble kiváló színész, ezt ebben az epizódban remekül meg is mutatta. Talán túlságosan kedvelem a sorozatot ahhoz, hogy objektív véleményt tudjak alkotni, de én nagyon meghatónak éreztem az egyes jeleneteket.

A probléma csak az, hogy a körítés elég gyenguskára sikerült. Érdekes módon nem a történet volt a középpontban, hanem a közben kialakuló emberi tényező.

Dr. Walter Bishop körül forgott minden, az ő lelkét ápolgathattuk, amitől talán jobb ember lett, de kétségtelenül mindenki tanult valamit.

Részletek itt...

Sokak számára undorító jeleneteket tartalmazhat ez a rész, ezért akinek gyengébb a gyomra, kérem ne egyen az epizód előtt vagy közben.

Méretes férgek másznak elő egy hajónyi bevándorló szájából. Naná, hogy nem a véletlen műve. Egy orvos szándékosan tenyészti ki ezeket a lényeket a hányattatott sorsú emberek testében. Az már csak hab a tortán, hogy a „szülés” következtében a hordozó illető életét veszti. Tömeggyilkosság!

Amint az ügy az áltudományos részleg munkatársai közé kerül, Walter rájön, hogy a lények testében lévő „nyirokcsomó” rendkívül erős immunfokozó hatású. Orvosságnak használják, persze olyan embereken, akik megfelelő pénzmennyiséget hajlandók fizetni.

Miközben zajlik a nyomozás, Dr. Bishop úgy dönt, saját maga veszi kézbe a helyzetet és a kínai negyed felé veszi az irányt, hogy szaglásszon egy picit. Innentől kezdődik el a drámai része az egésznek. Peter nem engedi el apját egyedül, de azt sem akarja, hogy megbízhatatlannak tűnjön, ezért Astrid-ot küldi leskelődni az öreg után.

A „kalandok” után Walter-nek rá kell döbbennie, hogy mégsem alkalmas az önállóságra, mert sokszor elfelejt dolgokat és elesettnek érzi magát, ha nincs vele Peter. Számomra itt bontakozott ki John Noble játéka, meggyőző volt és különös hangulatot árasztott.

A szálak elvezették a nyomozókat egy immunhiányos fiúhoz, akit a csodaszerrel kezeltek. Közben pedig ártatlanok haltak meg. Az újabb hajónyi ázsiai bevándorló életét sikerül megmenteni. Végül minden jóra fordult, a bűnösök megkapták ami jár, mindenki tanult valamit.

Főleg mi, tévénézők tanulhattuk meg, hogy egy-két gyengébb Fringe rész belefér az évadba, mert hosszú még az idő és sok dolgot kell még elmesélni. Legközelebb remélem egy sokkal fontosabb és érdekfeszítőbb epizóddal rukkolnak elő az alkotók.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről