The fourth kind/Emberrabló sumér UFO-k!

A film tavaly télen került mozikba és elég méretes port kavart, mivel azt állította, hogy megtörtént eseményeken alapul. Ebben nincs is semmi kivetnivaló, az azonban már szöget üthet az ember fejébe, hogy:
Na, de emberek! Ez földönkívüliekről szól!
Erre jó páran azonnal szkeptikusak lesznek, de mindez nem számít, hiszen a film a lényeg. Amelyről - nem mellesleg – gyorsan kiderítették, hogy ez az egész hazugság. Csupán egy marketing terv részeként reklámozták úgy, mintha valós események alapján készült volna a film.
Mindezektől függetlenül, az egy dolog, hogy a tervük bejött, a film maga is tűrhető.

Galaktikus meeting…

Ott folytatván, ahol abba hagytam. Nem szép dolog úgy eladni egy filmet, hogy azt állítjuk a feldolgozott események valóban megtörténtek a múlt egy bizonyos idő intervallumában. Nem szép dolog, de kifejezetten hatásos és eredményes. Még akkor is ha sokan már azért semmibe veszik és megutálják az alkotást, mert megtudják, hogy átverték őket.
A lényeg azonban, hogy emberek sokasága nézte és nézi meg mindennek ellenére.
Tehát a fanyalgók hiába kapkodnak levegő után, mert a hazugság mindennapos része az életnek, majd pont a film-és reklám szakmában lesz ez másként. Ugyan, ugyan…
Ennek ellenére mégsem a legjobb húzás ilyen átlátszó módon valótlan dolgokat állítani.
A rendező, Olatunde Osunsamni története tehát nem a teljes igazságon alapszik. A rendező, aki egyben a forgatókönyv író is, lényegesen átdolgozta a rendelkezésére álló információkat és a saját véleményét mutatja be a filmen keresztül. Vagyis, hogy szerinte mi áll az eltűnések hátterében.
Mert titokzatos eltűnések történtek Nome-ban, csak nem úgy és annyi, meg oly módon, ahogy a film bemutatja. A hazugságok mögött, megbújik azért a piciny igazság.

Lássuk akkor a nagy felháborodást keltő történetet, melyet Osumsamni rendező úr nagymértékben eltúlzott és eltorzított.
A film azzal kezdődik, hogy Milla Jovovich - aki főszereplőnk lesz, és Abbey Tyler pszichiátert alakítja – besétál egy hangulatos háttér elé és komoly arccal nekünk szegezi:
Itt bizony megtörtént eseményeket fogunk látni, igazi drámát, igazi embereket, igazi sorsokat.
Eredeti hang-és videó felvételeket, melyek bizonyítékul fognak szolgálni számunkra. És emellett felhívja a figyelmet, hogy a bemutatásra kerülő képi-és hanganyagok sokkolóak és rémisztőek lehetnek.
Ezek a felvételek egyébként elég igényesen lettek elkészítve, hitelesnek látszanak – bár én magam mindig is szkeptikus és gyanakvó voltam az ilyen mozgóképekkel szemben – a film hangulatába remekül illeszkednek. Az pedig nagyon tetszett, hogy az „eredeti” felvételeket egyszerre mutatták a film képeivel. Egymás mellé, párhuzamba állítva, megosztva a képernyőt.
Jovovich után egy interjút láthatunk az „igazi” Abbey-vel, aki a film során gyakran feltűnik és az ő szájából is hallhatjuk a történteket. Amik 2000 augusztusában estek meg.

Szegény asszonynak megölték a férjét, és az alaszkai kisvárosban, Nome-ban próbálja gyermekeivel együtt továbbélni az életét. Folytatja praxisát, járnak is a helyi lakosok, akik alvászavarral küszködnek. Ha ez nem lenne elég, mindannyian beszámolnak egy különös bagolyról, amit gyakan látnak. Ha még ez sem lenne elég különös és érdekes, akkor megtudjuk, hogy a halott férj is a furcsa álmatlanság ügyét kutatgatta. Ez egyébként egy nagyon ijesztő és mélyen a múltba nyúló jelenség ebben a kisvárosban, hiszen több ember is eltűnt már az utóbbi években. Az álmatlanság miatt egy férfi végzett a családjával és önmagával is. Abbey a páciensek esetében hipnózist alkalmaz, hogy feltárják az álmatlan éjszakák okát.

El is telik ¾ óra, mire eljutunk odáig a történetben, hogy tisztázódik a földönkívüliek, mint előidézők, lehetősége. Megkezdődik tehát a nyomozás, a rendellenes esettel kapcsolatban.
Rendkívülibbnél rendkívülibb képsorokat láthatunk. Hallhatunk egy hangfelvételt, ami tisztázatlan módon került Abbey diktafonjára és melyen egy idegen sumér nyelven beszél.
Elhívnak tehát egy történelem kutatót, aki le tudja fordítani a szöveget.
A filmben innentől kezdve beindulnak az események, egyre izgalmasabbá és meghökkentőbbé válik a cselekmény. Növekszik a feszültség, a doktornő is gyanúba keveredik, majd a végére kiderül az igazság.
A filmben feldolgozott történet nem igaz, ez tény. De ettől függetlenül egy igényesen elkészített, hatásos, izgalmas sci-fi- thrillerről van szó. Még Jovovich is egészen jó teljesítményt nyújt, bár az ismeretlen színésznőt, aki a „valódi” Tyler doktornőt alakította az interjús részekben, nem tudja felülmúlni.
Az a nő remekelt, kár hogy még a neve sem került a stáblistára…
A valódinak szánt felvételek hatásosak, bár engem nem tudtak meggyőzni.
Hogy pont akkor lesz kásás a kép, amikor történik valami?
Egy kicsit átlátszó…
Ám el kell ismerni, hogy jó ízléssel forgatták le ezt a filmet, érzéssel párosították az archív és a filmfelvételeket, jól írták meg a történetet is.
Az egészben annyi hibádzik csak, hogy megpróbálták igaznak beállítani azt, ami hamis.
De ha el tudunk vonatkoztatni, akkor el kell ismerni, hogy a The Fourth Kind egy jó film.

7

Kössz a kritikát! Valamennyit

Kössz a kritikát!

Valamennyit tényleg ront a dolgon, h kiderült a kamu sztori.

Mondjuk engem nem zaklatott ez, hanem a hangula miatt néztem meg, ami elég magávalragadó, és erősen parás is :)

"ismeretlen színésznőt, aki a

"ismeretlen színésznőt, aki a „valódi” Tyler doktornőt alakította az interjús részekben, nem tudja felülmúlni."

Ez annyira igaz, hogy az interview első sírós részénél látszott, hogy kamu az egész(teljesen hitetlelen volt), meg is néztem neten mi igaz ebből és persze kiderült hogy semmi. Az egész film vontatott és unalmas, amire rátesz egy lapáttal, hogy Jovovich képtelen bármilyen érzelmet hitelesen eljátszani(nem hiába a legjobb filmjei eddig a resident evil  és az 5. elem, ahol elég volt fapofát vagy idétlen fejeket vágni). Az pedig, hogy azzal kezdődik a film, hogy a pofádba hazudnak az kifejezetten gusztustalan és hatásvadász, valószínű a rendező másként nem lett volna képes érvényesülni.

ti verebek ez a film valos

ti verebek ez a film valos tényeken alapul ott vannak a filmben az eredeti felvételek is akk mi a hazugság én kb 6 szor néztem meg a filmet de szerintem abigél nem hazudik aki pedig azt mondja hogy mégis az csak magának akkarja bemesélni amiről a filmben beszélnek igazabb szerintem mint maga jesus története de ezt mindenki magának döntse el jaaaaaaa és hol van a kislány?????????? VEREBEK!!!!!!!!!!!!

Ez az egész nem valódi

Ez az egész nem valódi eseményeket dolgoz fel ! Felvételeken is látszik, hoghy manipulálták!!!

Ne legyetek hülyék ha e3redeti felvétel lenne minden erről szólna igen a TV-ben is!!!

Hallottunk a Tv-ben erről? Nem?!

Ez a sztori nem új. Valóban

Ez a sztori nem új. Valóban vannak ilyen esettanulmányok.

Van is erről egy egész jól sikerült könyv, Graham Hancock  A természetfeletti

Anélkül tényleg hazugságnak tűnik az egész.

És hogy a tévében miért nem ez csöpög? Ezt ugye nem komoly kérdés...

Valóban nagy talány ez, de

Valóban nagy talány ez, de még ha a filmben van is manipulált rész, vannak mögötte érekes, érdekfeszítő és valós tények is! Alapos vagyok, még nem végeztem a tanulmányozással, de már jó úton halaok! Higgyétek el, a valóság épp annyira megosztana minenkit, mint az hogy valami esetleg nem makulátlanul valósághű! Eltűnések vannak, dokumentált - bizonyított eltűnések! Az eltűnések mikéntje, már nem ilyen relevánsan bizonyítható, de akad egy - két igen igen :O dolog amivel szembesültünk. Ha lesznek éremi eredmények, és lesz érdeklődés is, szívesen (megosztom), megosztjuk. Adig is olvasgassatok egy kicsit , és ebben a témában elengehetetlen  az ajánlott olvasmány tárgyának  Eric von Daniken művei!

 Ha arról kezdünk el

 Ha arról kezdünk el diskurzust tartani hogy ezen történet valós-e vagy sem,nos itt van egy érv arra hogy valós.

A filmben ugye vannak azok a jelenetek amikur a kamera felvétele megbolondul és kásásodik avagy szalad a kép,ilyen esetek ezerszámra vannak a világhálók és van rá magyarázat is,mivel ha ilyen esemény történik kimutathatóan megnövekszik az elektro mágneses tevékenység amely zavarja a berendezéseket,és ez nagyon is természetes dolog.

Például mobil telefon esetében ha egy repülőgép elzúg a felyünk felett egy időre elmegy a tér erő,vagy esetenként ha rádiót halgatunk ugyan ez a jelenség mutatkozik meg,tehát egy nagyobb és erősseb elektromosság bénító hatást generál.

Aztán itt a holt nyelv is ami igazán lenyűgöző és egyben megdöbbentő dolog is egyben,egy felvétel amely rémületbe elyti az embereket,talán még a szkeptikusokat is!!

Mondjatok hamisítást ilyen és olyan jellegű dolgokal kapcsolatban UFO fotók,videók,hangok esetében,de erre született egy jól ismert mondás az USA-ban,Roswel esete kapcsán ami így hangzik TAGADÁS!

És ha tetszik az Emberiség legnagyobb ismérve a TAGADÁS hát tegyétek,de a tény attól még tény marad!!

 

 

És azt mi magyarázza,hogy

És azt mi magyarázza,hogy időszámításunk előtt kb. 4 ezer évvel a sumérok űrbelövést meg maszkos embereket ábrázoltak? vagy kamuztak volna a történelmi bizonyítékokkal is?????

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről