A dzsungel markában(Blood monkey)

Bevallom a címre figyeltem fel, elvégre a Vérmajom elég fogós, nem igaz?
Ehhez mérten valami horrorisztikus ez a thaiföldi horror. Félreértés ne essék!
Nem horror, horrorisztikus. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem erre számítottam, de azért azt nem gondoltam volna, hogy ez lesz eddigi életem talán legunalmasabb filmje…

Katt…

Ha e film alapján kellene véleményeznem a thaiföldi horror filmeket, akkor azt mondanám, hogy thaiföldi testvéreink nincsenek tisztában a horror műfaj sajátosságaival, és még filmet sem tudnak csinálni.
Ez természetesen nem így van, ezzel csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy mekkora trágyarakás ez a produkció.
Rövid bevezetőm után térjünk is rá a lényegre, miszerint a dzsungel közepén éppen elfognak egy titokzatos majmot, – amiből egy kisujjnyit sem mutatnak meg a csóringer nézőknek - de a fenevad kiszabadul és végez egy egész expedíciónyi emberrel. Egyedül Hamilton professzor (F.Murray Abraham) és thaiföldi kísérője/testőre marad életben. Ezt követően diákokat láthatunk, aki tanulmányi kirándulás keretében csatlakoznak a dokihoz.
Ekkor már észleltem egy furcsán Asylum-érzetre emlékeztető jelenséget úgy gyomortájékon…

Meg is ragadnám az alkalmat és e keretek között átadnám a Legunalmasabb első 35 perc díját a készítőknek.
Elképesztő, hogy mennyire egyhangú és eseménytelen ez a film. Értelmetlen párbeszédek, flangálás az esőerdőben, táborverés, további értelmetlen párbeszédek.
Onnantól sem jobb, hogy a proffal egyetemben útra kelnek egy érintetlen völgy felé, ahol egy hatalmas és világrengető felfedezés várja őket. Aztán persze kiborul a bili, mert a diákok rájönnek, hogy valami nagyon nem klappol. Hamilton kénytelen beavatni a srácokat.
Mire történik valami, eltelik ¾ óra. Nem tréfálok, valóban így van, ugyanis behatolnak az intelligens, eddig nem ismert majomfaj területére és elkezdenek fogyni az emberek. De hogy ne érje szó a ház elejét, illedelmesen felhívják a betolakodók figyelmét a betolakodás tényére.
Vagyis ahogy kell, egészséges sugarakban lehugyozzák a sátrakat.

A cél természetesen foglyul ejteni egy példányt. Ám ezek nagyon okos jószágok. Csapdát készítenek, leszedik a - Jancsi és Juliska után szabadon – maguk után hagyott jelzéseket, hogy az emberek eltévedjenek.
Ha ennyiből nem derült volna ki, akkor nyomatékosan megjegyzem: Ez a film nagyon szar!
Ez már nem B kategória, nem is C, hanem D, de még inkább E.
Egy összehordott, ügyetlen bénázás, mindennemű horrorszerűség nélkül. Az egésznek, úgy ahogy van, nincs értelme. Arról nem is beszélve, hogy a majmokat alig mutatják meg a filmben. Pár bevillanás és a legvégén egy hihetetlenül béna számítógépes jelenettel lezárják az egészet.
 Az a típus, amire aztán tényleg azt mondhatja az ember:
„Másfél óra az életemből!”

2

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről